HTPC-uri, o noua preferinta in divertismentul multimedia

In ultima perioada, sistemele desktop au cunoscut o crestere in dimensiuni, la propriu, pentru a putea incorpora ultimele noutati din domeniu: placi video de ultima generatie, coolere capabile sa raceasca si cele mai nastrusnice procesoare, insa toate acestea necesita spatiu. De putin timp a aparut un nou gen de PC-uri, de mici dimensiuni denumite HTPC( Home Theater Personal Computer). Acest gen de PC-uri sunt folosite pentru a elimina multitudinea de aparate necesare pentru redarea propriei colectii de filme sau muzica in intimitatea propriei case. In acelasi timp aceste HTPC-uri sunt capabile sa ruleze si aplicatiile normale de zi cu zi: internet, retele de socializare, aplicatii de tip office si multe altele. Acestea au fost disponibile pana de curand doar in oferta brand-urilor de genul: Acer, Asrock sau Prestigio, insa lucrurile au inceput sa se schimbe.

Zilele trecute, un client, a venit cu o cerere pentru un desktop de mici dimensiuni, dar care sa fie realizat pe componente, asa ca ne-am pus pe treaba, iar configuratia finala arata cam asa: procesor AMD Athlon II X3 procesor ce a putut fi deblocat intr-un X4 gratie placii de baza Asus M4A88T-I Deluxe, 4GB DDR3 la 1333MHz, hard-disk de 500 GB si in final o carcasa Antec ISK-100 de mici dimensiuni capabila sa inglobeze componentele de mai sus si sa le asigure o racire mai mult decat eficienta. Configuratia urmeaza sa fie folosita la aplicatii de zi cu zi si la coordonarea centrului multimedia, insa cu o greutate de 3 Kg( componentele fiind incluse in aceasta greutate), si cu dimensiuni de doar: 248 x 108 x 212 mm, sistemul poate fi pozitionat oriunde in casa si este recomandat persoanelor care vor un inlocuitor pentru toate acele aparate necesare pentru divertismentul multimedia si toate cablurile care vin odata cu ele.

3 comentarii la “HTPC-uri, o noua preferinta in divertismentul multimedia”

  1. Alexandru Dan spune:

    E genial atata vreme cat nu depaseste 8 mil insa ca aspect carcasa si componentele arata ca un film horror … Parca sunt desenate prost si eu personal caut acel HTPC care reuseste sa-mi incorporeze un ATI Radeon HD 5770 de la XFX (dual slot).

  2. Marian spune:

    De acord insa respectiva jucarie are o placa de baza micro itx si o carcasa de abea cu cativa cm mai mare, poate maxim 20 cm pe latura iar de grosime nici nu mai vorbesc. Eu zic ca sistemul este potrivit pentru office si multimedia iar cel care l-a comandat stia exact ce isi doreste la fel ca tine. Totusi mi se pare ca tu cauti altceva, cu totul diferit de piticania asta care, uitandu-ma pe youtube la un sistem asemanator intalat in ea cred ca-i cea mai mica carcasa din oferta Pc Garage . Ai un link aici : http://www.youtube.com/watch?v=xddMKQ-fqGs cu setupul despre care vorbeam de pe youtube …

  3. Negrea George spune:

    Intr-adevar, o carcasa ce suporta o placa video double-slot si full-height va fi substantial mai mare, chiar daca e doar mini-itx. Nu arata rau, dar nici pretul nu e chiar mic: http://www.pcgarage.ro/carcase/fractal-design/array-r2-mini-itx-nas/ sau http://www.pcgarage.ro/carcase/lian-li/pc-q08b/

Lasă un răspuns