In vizita la A.N.P.C.

Astazi am fost (iarasi) invitati la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor. Motivul? Un client a reclamat ca a primit un produs defect, l-a trimis in service si a primit alt produs, tot defect :(. Desi probabilitatea ca acest lucru sa se intample este foarte mica, nu negam veridicitatea reclamatiei.

Totusi, ceea ce mi se pare ciudat este ca respectivul client a preferat sa depuna reclamatia la A.N.P.C. in loc sa ne solicite noua returnarea banilor. Legea era de partea clientului si din partea noastra ar fi beneficiat de toata bunavointa necesara rezolvarii problemei.

O alta problema ridicata a fost plata taxei de transport de catre client. Cei care au avut probleme asemanatoare pot confirma ca daca au primit un produs nefunctional si au reclamat acest lucru la primirea coletului, taxa de transport a fost suportata de catre PC Garage, chiar daca acest lucru nu este specificat in termenii si conditiile de pe site.

Ca si concluzie, respectivul client a amanat returul banilor cu ceva timp, poate datorita faptului ca nu a incercat sa rezolve problema, si a preferat sa reclame acest lucru autoritatilor…

Daca doriti sa aflati care va sunt drepturile cand achizitionati un produs, va pot fi de folos fisierele de mai jos:

Legea 449/2003

O.G. 130/2000

O.G. 21/1992

11 comentarii la “In vizita la A.N.P.C.”

  1. D.Nenea spune:

    L a capitolul 4 din O.G. 21/1992 se specifica obligativitatea certificatelor de garantie si Cartea tehnica (instructiunile de folosire) trebuiesc sa fie in limba romana. Toate produsele comercializate de voi contin instructiunile de folosire in limba romana ?
    Ma refer in mod special la aparatele foto, care au o cartulie in limba romana, dar face referiri la un fisier pdf, de pe CD-ul aparatului, care este in arice alta limba dar romana, nu.
    Mi s-a intamplat cu un Minolta. Nu era luat de la voi, ce-i drept. Dar de la, uitandu-ma la Soft la sisteme de operare, Windows vista de exemplu, eu nu am vazut nimic in romana. Are instructiunile de utilizare in limba romana ? Si nu ma refer numai la o singura versiune, ci la toate versiunile VISTA. Adica nu as dori sa introduc DVD-ul sau CD-ul in unitate si sa imi apara mesaj in englaza, sau franceza dar romana nu. Si nu ma refer la acordul de licentiere, care ala cred ca e, ci la meniul de dupa acordul de licentiere.
    Deasemenea, toate placile de baza, placile video, placile de sunet, au astfel de instructiuni de folosinta in limba romana ?
    Astept cu interes raspunsul vostru deoarece doresc sa achizitionez, in viitorul apropiat, niste componente si, intrucat nu cunosc nici o alta limba, decat romana, mi-ar fi de foarte mare folos aceste instructiuni in limba romana. Mai ales ca impozitele noastre se platesc statului roman, nu englez.
    Multumesc anticipat pt. raspunsul pe care sper ca mi-l ve-ti da, in cel mai scurt timp posibil, de preferabil pe blogul vostru si nu in email.

  2. Gabi spune:

    Toate produsele vin cu manuale de utilizare. Ce-i drept, unele nu sunt in limba romana, dar se lucreaza la asta. Pentru cele care nu au, facem noi traducerea.

    Windows, din cate stiu eu, la instalare are numai versiunea in engleza, si apoi se instaleaza un pack pentru limba romana. Daca iti cumperi Vista, probabil iti vei cumpara OEM, si se preinstaleaza de catre retailer 🙂

  3. Costel Iordache spune:

    Oarecum asemanatoare e si patania mea. Am o placa video luata de la dumneavoastra pe care am adus-o la service aproape imediat dupa cumparare datorita faptului ca se incalzea foarte tare si imi restarta calc. Defectul a fost recunoscut si placa mi-a fost inlocuita cu o alta noua, dintr-o alta revizie.
    Problema e ca si aceasta se comporta „ciudat”. Se incalzeste (92 de grade, dar mai putin decat precedenta) si imi face tot felul de artefacte. Ce solutii voi avea daca o voi aduce la garantie? Nu as mai vrea o alta placa din aceeasi „generatie”. Gasesc intelegere in sensul de a primi banii inapoi si de a cumpara o alta placa(tot de la pcgarage)?? Cu un adaos de bani din partea mea pentru ca intre timp placa a pierdut vreo 3 mil din pret 🙁

  4. gad spune:

    Mai aveti o plangere la ANPC din partea mea pentru serviciile ireprosabile!

  5. […] Cred ca avem nevoie de ceva mana de lucru proaspata 2, 3, 6 – done! 5 – Am facut-o mai demult pe blog Merci pentru sugestii. __________________ Save the trees. Eat more […]

  6. […] vega110 poate confirma @mad_grll: un SN se poate? sau daca iti este mai usor, arunca o privire aici, unde scrie ceva de genul: daca primesti un produs defect si in urma solutionarii garantiei […]

  7. D.Eu spune:

    deci am venit la Dumneavoastra cu un produs defect vandut de PCGARAJ care era defect si incomplet!in 48 de ore bineinteles cu notificare!manual in limba Romana nu era de gasit+nesimtirea cu care am fost tratat de catre serviceul dumneavoastra si de cei prezenti de acolo care invocau diverse motive imaginare si care ma faceau simpatic si etc Am incercat sa o rezolvam amiabil vad ca nu merge !maine cu cel mai mare drag ma duc la ANPC si o sa ma duc pana cand o sa se rezolve pt ca bataie de joc si TARGUIALA ca la PCgaraj nu am vazut!

    • NOC spune:

      Da-ti-mi voie sa ma indoiesc ca vreunul din colegii mai v-ar fi vorbit nepoliticos. Produsele au garantie tocmai pentru a rezolva astfel de probleme. In rest, gasiti link spre site-ul ANPC chiar pe site-ul PC Garage.

      • Iulian spune:

        Deja nu ma mai mira cand aud despre nesimtirea, incalcarea legii si lipsa de respect fata de clienti, pe care le manifesta acest tip de comercianti (si nu numai ei). Eu am patit-o cu nesimtitii si contraventionistii de la EMag, deloc diferiti de cei de la PCgaraj. Cei de la Emag s-au suparat foarte tare pe mine atunci cand, dupa ce am cumparat un produs de la ei si am constatat ca nu avea manual nici macar in engleza (de romana nu mai vorbesc), i-am rugat sa-mi trimita manualul cu instructiuni in limba romana si le-am atras atentia ca in caz contrar ii voi reclama la ANPC, deoarece au incalcat legea. Pana la urma, cu chiu cu vai, deranjati pana la Dumnezeu, au catadicsit sa-mi arunce, pe mail, o fractiune din manualul respectiv in limba romana. D.Eu, tine-te tare si da in ei cu legea pana ii lasi lati. Asemenea nesimtiri si batai de joc trebuie sa dispara sau sa dispara ei de pe piata!

        • NOC spune:

          Generalizezi nefondat. Cazul tau poate fi o intamplare nefericita – toti gresim, inclusiv importatorii care ar trebui sa dea acele manuale magazinelor.

  8. Codrin spune:

    Dupa cum ma asteptam au reactionat rapid si au onorat comanda. Tot respectul din partea mea.

Lasă un răspuns