<? php echo("Hello World"); ?>

Am terminat Facultatea de Psihologie acum 3 ani šŸ™‚ Inainte de asta am absolvit liceul pedagogic.

Am amintit acestea pentru a imi putea descrie pregatirea in domeniul IT: undeva aproape de… nul. Totusi, ma ocup (si) de partea de development la site-ul PC Garage. La inceput am fost un amator, dar cu putin ajutor din partea unor persoane dragi mie am reusit sa stapanesc php-ul. Poate parea surprinzator, dar tot ce este in spatele www.pcgarage.ro este scris de (aproximativ) doua persoane, din care una este subsemnatul.

Am observat ca este un trend in a-ti etala capacitatile echipei de programare, asa ca am decis sa scriu acest articol in care sa ma prezint impreuna cu realizarile mele monumentale (motivul pentru care am ales ca eu sa fiu persoana in cauza este acela ca in sistemul de versionare am cele mai multe commit-uri). Nu as putea spune ca am adus inovatii in online in gereral, fiindca timpul nu imi permite sa verific existenta utilitatilor implementate de noi comparativ cu cele implementate de site-uri non RO. In online-ul romanesc am adus cateva inovatii si m-am bucurat sa observ ca „au prins” (notificari SMS, live suppport prin SMS, stocuri real-time, comanda fara operator, live streaming, adaugarea in procesul de comanda a cheltuielilor de expeditie – KG suplimentare + KM suplimentari incoming, istoric pret produse, discount-uri oferite automat comunitatii si sarbatoritilor etc.), fiind folosite in mod curent de alti colegi de breasla, sau fiind pe lista lor de todo-uri. Majoritatea sunt aplicatii scrise „pe genunchi” seara la lumina lumanarii, care nu au necesitat nimic mai mult decat ideea si dorinta de a le implementa.

O alta persoana draga mie mi-a spus odata: „Good designers copy, great designers steal.” A fura este omenesc (?!) si tacerea este de aur.

De ce spun acestea? In activitatea mea m-am inspirat, cum este normal, de la altii mai dotati intelectual decat mine. Nu m-am laudat niciodata cu propriile realizari si nici cu realizarile altora, am lasat pe altii sa decida succesul/insuccesul a ceea ce am facut. Nu am fost niciodata frustrati de faptul ca nu am avut dorinta, imaginatia si persistenta de a realiza un sistem similar altor site-uri, dar nici deschisi in a colabora cu orice alt magazin online cand e vorba de servicii oferite clientilor. Cei ce au realizat ca fara suportul informatic o afacere bazata pe comertul online este sortita din start esecului au avut succes (respect, Iulian). Cei ce inca nu au realizat acest lucru, nu fac decat sa ne insulte prin a promova amatorismul imbecil in online-ul romanesc. Este adevarat, clientul nu stie ce se afla in spatele magazinului, dar pana la urma toate acestea sunt indreptate catre un singur scop: oferirea de servicii de calitate, prin acuratetea si rapiditatea informatiei.

Comertul online are intotdeauna minimum requirements: sistem informatic bine dezvoltat, logistica ireprosabila si personal bine pregatit.

else {

die();

}

šŸ˜‰

5 comentarii la “<? php echo("Hello World"); ?>”

 1. gigix spune:

  sa traiasca d-l Gabi! la mai multe:)

 2. weasel spune:

  Pai hai sa ne apucam si noi sa dam cate un comunicat de presa la fiecare chestie care o facem, indiferent daca altii deja au facut-o in urma cu multe luni de zile in urma, lumea nu are de unde sa stie asta.

  Nu stii ca multi inventatori au descoperit nu-stiu-cate-chestii, dupa care a venit un Gigel, i-a copiat inventia, si a dat-o ca fiind a lui. Si tu de acel Gigel ai auzit, nu de anonimul care a muncit pe branci la inventie.

 3. Gabi spune:

  Hai ca nu am inventat noi roata… Dar nici nu am sustinut asta šŸ˜›

 4. malladye spune:

  foarte tari inovatiile astea… in special asta cu stocuri real-time.

 5. Olivian BREDA spune:

  Felicitari pentru curajul de a fi mereu inovator. šŸ˜‰

Lasă un răspuns