Noile procesoare AMD Richland

images

Chiar daca tabletele si smartphone-urile sunt in centrul atentiei atunci cand vorbim de tendintele momentului in IT, momentan nu exista super device-ul care sa inlocuiasca complet PC-ul. Sub numele de cod Richland, AMD se pregateste sa lanseze noua serie de procesoare pentru laptopuri si device-uri mobile.
Cu ce vine nou AMD? S-ar parea ca noile procesoare vin cu un spor de performanta fata de generatia anterioara si cu o reducere relativ usoara a consumului de energie.

Cum se realizeaza acest lucru? Datorita noului algoritm creat, sistemul detecteaza automat daca nucleele x86 sau cele grafice au nevoie de mai multa putere ajustandu-le automat si independent unul de celalat. Acest nou algoritm aduce cu sine un boost de performanta mai inteligent.

Cu o serie de functii ce pot imbunatati semnificativ experienta de utilizare a laptopului, AMD a introdus noi tehnologii, precum controlul prin gesturi (gesturile utilizatorului sunt interpretate ca fiind comenzi pentru accesul rapid la functiile unui player), recunoasterea faciala (ajuta la autentificarea rapida prin webcam) sau functia streaming video catre un display extern.

Maine, 29 mai are loc pre-lansarea noului procesor AMD in Romania.
Vom fi si noi acolo, si promitem sa va tinem la curent cu noutatile.

Update: PC Garage TV – Procesoare AMD RICHLAND APU, Test 6800K

4 comentarii la “Noile procesoare AMD Richland”

  1. George spune:

    deabia astept sa apara ca sa mil pot cumpara, astept de cateva luni sa apara sa mil pot cumpara

  2. Claudiu T. spune:

    Procesor x88 ?
    Poate ați vrut să spuneți x86 .

  3. Docur spune:

    Referitor la procesoare, ce procesor imi trebuie pentru a nu crede nici o data ca al meu calculator nu merge greu?
    Ma intereseaza mai mult sa ascult muzica si deschiz zeci de pagini de internet fara sa incep a auzi cum ventilatorul laptolui incepe sa o i-a razna…
    Orice recomandare e bine venita, multumesc anticipat.

Lasă un răspuns