Accesibilitate

Accesibilitate site PC Garage
Da, a venit momentul sa inovam iar online-ul romanesc. 🙂

Ce inseamna sa faci un site prietenos? In primul rand cel care te viziteaza trebuie sa poata accesa si intelege usor continutul. Deci sa aiba un text mare, cu contrast bun fata de restul culorilor. Dar daca vizitatorul nu poate vedea textul, indiferent cat de mare e? Si aici ajungem la un subiect delicat pentru cea mai mare parte a site-urilor – accesibilitatea.

De azi, PC Garage este accesibil persoanelor cu probleme de vedere care folosesc screen readere si optimizat pentru aceste programe. Navigatia in magazin a fost regandita pentru folosirea exclusiva a tastaturii, fiind necesare doar cateva taste pentru acest lucru: Tab si sageti. Se pot accesa cu usurinta meniuri, categorii de produse, informatii, cos si, bineinteles, trimiterea unei comenzi. Pe langa acestea, www.pcgarage.ro are acum implementat suport WAI-ARIA cat si o suplinire a acestuia prin alte mijloace acolo unde avea lacune.

Iar daca folosesti un screenreader si/sau doar tastatura, asteptam feedback-ul tau fiindca acesta e cel mai important. Navigare usoara!

6 comentarii la “Accesibilitate”

  1. Timotei spune:

    Cum de ai transparență în printscreen pe Windows 8? Ce folosești? Mersi!

  2. nogylk spune:

    Nota 10 pt cei de la pcgarage! A mai ramas cateva lucruri de facut: programul sa ruleze si pe Linux, sa ofere discounturi suplimentare pt persoane cu handicap ! Jos palaria, sincer!

  3. Ionut spune:

    Felicitari echipei de programare PC Garage !

Lasă un răspuns