Performanță mai mare, calitate mai bună și mai multe opțiuni cu ajutorul inteligenței artificiale

Inteligența artificială este un subiect despre care s-a vorbit mult în ultimele luni. De fapt, tehnologiile AI sunt cu noi de ani de zile, iar industria jocurilor este o dovadă în acest sens. 

Calitate mai bună, performanță mai bună

Primele jocuri care utilizează AI-ul pentru a îmbunătăți calitatea grafică și pentru optimizare (DLSS) au fost lansate în 2019. Tehnologia a devenit și mai bună de atunci, de exemplu DLSS 3.5 utilizează AI pentru a îmbunătăți calitatea imaginii și a crește numărul de cadre pe secundă în jocuri, menținând în același timp o capacitate de răspuns excelentă cu NVIDIA Reflex. La rândul său, DLSS Ray Reconstruction generează pixeli suplimentari pentru scenele intense de tip ray-traced. Diferența de performanță, dar și de calitate a efectelor, este uriașă. Toate acestea sunt posibile datorită plăcilor grafice moderne RTX cu nuclee Tensor specializate în calculul AI. 

Personaje live-action

Dar inteligența artificială nu se rezumă doar la îmbunătățirea graficii și la fluidizarea jocurilor, ci poate, de asemenea, să dea viață personajelor din jocuri. Cu tehnologia NVIDIA Ace, NPC-urile obișnuite care repetă fraze programate devin personaje vii care te înțeleg. Tu vorbești, iar personajul îți răspunde. Inteligența artificială are mai multe roluri aici: înțelege discursul jucătorului, creează răspunsuri și expresii faciale și generează vocea pentru răspunsul personajului de joc. Majoritatea acestor sarcini sunt gestionate de placa grafică locală. Primul joc care utilizează această tehnologie este jocul de acțiune Mecha BREAK al Amazing Seasun Games.

Streaming mai bun

Inteligența artificială de la NVIDIA este aplicată și în streaming și în crearea de conținut digital în general. Aplicația NVIDIA Broadcast utilizează AI pentru a suprima zgomotul și alte elemente care distrag atenția din audio. Există chiar o funcție care poate elimina granulația cauzată de iluminarea insuficientă pentru o calitate mai bună a imaginii. 

Streamerii apreciază, de asemenea, funcția de compunere automată și ecranul verde virtual, care contribuie la o îmbunătățire semnificativă a calității fluxului video. Datorită AI-ului și instrumentelor NVIDIA, oricine poate face streaming – fără a investi în echipamente costisitoare.

Remasterizări ale jocurilor clasice cu RTX

Tehnologia RTX Remix, care oferă jocurilor legendare o nouă strălucire, este cu noi din 2022. RTX Remix îmbogățește jocurile mai vechi cu efecte moderne avansate și texturi mai bune generate de AI, printre altele. Portal, Quake II și, în curând, Half-Life 2 primesc șansa de a ajunge la noile generații de jucători.

Lasă un răspuns