5 motive pentru care folosesti Windows-ul gresit

Nu neaparat gresit, dar poate nu stiai ca exista cateva tips & tricks care iti usureaza considerabil experienta atat in Windows 10, cat si in Windows 11. Cateva dintre ideile de mai jos ne-au scapat si noua pana acum, iar acum ne-am hotarat sa le punem cap la cap si sa facem o lista care te poate te ajuta si pe tine pe viitor. 

1.View File Extensions

Daca vrei sa vezi extensia unui fisier direct in nume, deschide orice folder din PC si da click pe tab-ul View. Bifeaza acolo ‘File name extensions’ si de acum incolo nu va mai trebui sa te incurci in pozele cu acelasi nume, dar cu format diferit. 

2.Emoji Keyboard

Windows are o tastatura emoji preinstalata, pe care o poti accesa oricand daca apesi ‘ Windows + .

3.Revamped Screen Capture Tool

Inca folosesti Snipping Tool pentru screenshot-uri? Incearca sa apesi tastele Windows + Shift + S si vei putea sa selectezi instant zona de pe ecran pe care vrei s-o copiezi. 

4.Cloud Clipboard

E un tool super util atunci cand ai nevoie sa copiezi mai multe texte. Iti salveaza istoricul screenshot-urilor si textelor carora le-ai dat copy, pentru ca apoi sa le poti da paste intr-un singur loc. Il poti accesa cu ajutorul tastelor Windows + V

5.Shake Away the Mess

Nu-i asa ca ti s-a intamplat de multe ori sa vrei sa ajungi la desktop si in acelasi timp sa pastrezi o singura fereastra deschisa? Uite un pro tip: tine apasat pe fereastra pe care vrei s-o pastrezi, misca haotic mouse-ul pe ecran, iar toate celelalte tab-uri se vor face nevazute. Sau daca preferi varianta mai calma, apasa tastele Windows + Home. 

Windows Organiser

O alta functie utila, mai ales daca vrei sa ai mai multe tipuri de desktop. Tastele Windows + Tab iti deschid toata lista de desktopuri, iar cu ajutorul Windows + sageti poti aranja ferestrele pe randuri si coloane in fiecare dintre ele. 

Vezi mai jos cum folosesti Windows Organiser la potentialul lui maxim, dar si inca 4 sfaturi din partea lui Razvan. 

Vezi mai multe noutati de Gaming

Autor:

Lasă un răspuns