Cum sa iti alegi monitorul?

Daca esti incepator in domeniul tehnologiei si vrei sa-ti cumperi un monitor nou, exista posibilitatea sa te incurci putin in anumiti termeni precum IPS, TN, VA, refresh rate, FreeSync, G-Sync sau variantele de rezolutii pe care le ai la dispozitie.

Poti apela desigur la sfaturile unui specialist, insa nu strica niciodata sa fii informat si sa verifici daca recomandarile pe care le primesti sunt complet adaptate cerintelor tale.

De exemplu, cu cat rezolutia unui monitor este mai mare, cu atat imaginile afisate sunt mai detaliate, insa ar trebui sa ai in vedere faptul ca o rezolutie mai ridicata va solicita mai mult componentele din sistemul tau si poate afecta numarul de FPS-uri. 

Un alt lucru la care ar trebui sa fii atent este dimensiunea monitorului. Sa zicem ca ai de ales intre un monitor de 24 inch si unul de 27 inch, ambele Full HD. Desi ai fi tentat sa il alegi pe cel mai mare, ar trebui sa stii ca imaginea redata de cel cu diagonala de 24″ va fi mai clara si mai detaliata. 

Asadar, atunci cand alegi un monitor ar trebui sa iei in considerare mai multi factori, precum tipul de panou, rata de refresh, rezolutia, porturile disponibile, componentele PC-ului tau si bineinteles, activitatea la care urmeaza sa il folosesti. Gaming, editare foto-video sau doar vizionare de filme si browsing pe internet? 

Pana data viitoare cand iti cumperi un nou monitor, iti recomandam sa participi si tu la Scoala de Hardware. 😀 

Lasă un răspuns