In octombrie 2021, Microsoft a adaugat oficial in portofoliul sau 2 produse importante: Windows 11 si Office 2021. Sau mai degraba, putem spune ca a dat un refresh versiunilor vechi, Windows 10 respectiv Office 2019. Schimbarile nu sunt atat de majore incat sa simtim ca avem de-a face cu ceva total nou si nemaivazut pana acum, insa cele 2 produse sunt cu siguranta mai bine pregatite pentru viitor. Pe langa faptul ca designul este fresh si modern, caracteristicile cu care vin la pachet promit sa faca fata cu succes noilor provocari din tehnologie si sa ne ajute sa devenim mai productivi si mai eficienti cand vine vorba despre task-urile zilnice.
Ce trebuie sa stii despre Office 2021?
Incepand cu data de 5 octombrie, te poti bucura de noul Office 2021 atat in varianta Microsoft 365, cat si Home and Student si Home and Business.
Daca detii deja o licenta Microsoft 365, vei primi automat si gratuit update la noul Office 2021. Pentru licentele perpetue de Home and Student si Home and Business in schimb, va fi nevoie sa achizitionezi noile licente Office 2021.
Care este diferenta dintre Microsoft 365 si Office 2021?
Microsoft 365 este practic un abonament care contine aplicatii precum Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher si Access. Publisher si Access sunt disponibile doar pe PC, insa celelalte aplicatii pot fi instalate pe mai multe dispozitive: PC, Mac, iPad, iPhone, tablete si telefoane Android.
Prin intermediul abonamentului ai acces la cele mai recente versiuni ale aplicatiilor si primesti automat actualizari. In plus, in pachetul Microsoft 365 sunt incluse si anumite servicii: 1 TB de spatiu de stocare in OneDrive, 60 de minute Skype pe luna si asistenta Microsoft prin chat si telefon.
Office 2021 este o achizitie unica si contine aplicatiile clasice precum Word, Excel si PowerPoint (pentru PC sau Mac). Acesta nu include niciunul dintre serviciile pe care le ofera un abonament Microsoft 365 si nu ofera o optiune de upgrade (daca intentionezi sa faci upgrade la urmatoarea versiune majora, va trebui sa o achizitionezi la pret complet).
Asadar, daca nu ai deja o licenta Office, e un moment perfect sa achizitionezi un Microsoft 365. Vezi mai jos variantele disponibile.
Windows 11 vine cu noutati interesante
Securitatea, conectivitatea si comunicarea sunt trasaturile de baza pentru Windows 11. Noul sistem de operare a fost special conceput pentru a te ajuta sa lucrezi de oriunde, sa elimini stresul si supraincarcarea mentala si sa reduci riscurile de securitate si barierele in calea colaborarii.
Vezi mai jos 11 trasaturi importante pentru Windows 11:
1. Design nou, modern.
2. Meniul de start se afla acum in bara de jos, in mijloc.
3. Snap Assist – o functie care iti permite sa aranjezi pe desktop multiple aplicatii (pana la 6 combinatii diferite).
4. Windows chat – instrument de comunicare prin voce, chat, video, care are la baza trasaturi din platforma Microsoft Teams;
5. Widget-uri.
6. Optimizari speciale, dedicate gamerilor.
7. Microsoft Store nou;
8. Deschis pentru dezvoltatorii de aplicatii;
9. Cea mai buna disponibilitate pentru persoanele cu diferite dizabilitati.
10. Touch / voce imbunatatite;
11. Hybrid work – sistem de operare dedicat lucrului remote, utilizare mai eficienta a bateriei, conectivitate mai eficienta.
Daca vrei sa faci un upgrade PC-ului pe care il ai deja acasa, poti verifica daca este compatibil cu ajutorul aplicatiei Health Check App, pe care o poti descarca de aici.
Windows 11 va fi instalat si pe sistemele PC Garage, ca upgrade pentru PC-urile cu Windows 10, dar si ca upgrade pentru desktop-uri si laptop-uri cu Windows 10 preinstalat. Iar pentru cei care vor sa fie business ready, exista deja in oferta PC-uri cu Windows 11 Pro preinstalat.
Daca vrei sa afli mai multe informatii despre Windows 11, urmareste tutorialul nostru complet de mai jos. Madalin explica pas cu pas cum se face un stick bootabil, cum se instaleaza noul sistem de operare, cateva trucuri descoperite in Windows 11, dar si principalele diferente fata de Windows 10:
🎮 Mai multe noutati de Gaming 🎮