Hobby-urile garajiste

Chiar daca viata este plina de incercari si munca, intotdeauna trebuie sa ne facem timp pentru ceea ce noi consideram frumos sau relaxant, intr-un cuvant hobby.

Fie ca aloci 1-2 ore zilnic sau te ocupi de acesta pe fuga, un hobby ar trebui sa te reprezinte, implicit sa fie o activitate relaxanta (chiar daca de multe ori devine chiar mai mult 🙂 ).

Eu m-am gandit sa iau putin pulsul colegilor si am pus 4 intrebari pentru a afla ce pasiuni se ascund printre persoanele cu care lucrez zilnic.

Iata ce a iesit:

 

Hobby-urile Silviei V. Dep. Grafica PC Garage

Andrei C.: Imi poti spune cateva cuvinte despre hobby-ul  tau?

Silvia V.:  Imi place sa vizitez locuri noi, locuri frumoase si nu neaparat foarte aglomerate. Imi place sa admir natura si sa ma bucur de tot ce ofera ea, din acest motiv drumetiile pe munte sunt in topul pasiunilor mele. Cel mai frumos traseu pe care l-am facut a fost Cheia-Valea Berii- Cabana Ciucas-Cabana Muntele Rosu. Nu ma dau la o parte nici cand vine vorba de mare, si printre preferatele mele este un loc de pe coasta Marii Negre (insa la vecinii bulgari): Kape Kaliakra. Fiecare dintre noi avem un loc unde ne regasim, al meu este Insula Thassos din Grecia. Este locul pe care trebuie sa il vizitam fiecare dintre noi, cel putin odata in viata. Mai ales ca este relativ aproape de Romania si te poti relaxa atat pe plajele superbe cat si realiza drumetii pe munte.

Andrei C.: De cand ai acest hobby?

Silvia V.:  Odata cu dobandirea independentei financiare, primul loc de munca.

Andrei C.: Cat timp aloci pentru hobby-ul tau?

Silvia V.:Incerc sa imi planific fiecare concediu/iesire din timp, ma documentez foarte bine despre fiecare destinatie in parte citind bloguri de calatorie si impresii postate pe forumuri ale altor persoane.

Andrei C.: Te-ai gandit vreodata sa participi la vreun concurs ce implica hobby-ul tau?

Silvia V.:  Nu ma inscriu in randul pasionatilor de calatorii ample, ci mai degraba calatorii la indemana care pot avea de cele mai multe ori rolul de a „reincarca bateriile”. Urmaresc cu placere emisiuni cu tema calatorii si citesc cu placere bloguri de calatorie. Exista numeroase concursuri pe net cu tema „povesteste-ne cum a fost in vacanta”, dar nu am participat.

 

Hobby-urile lui Florin I. Dep. Documentare

Andrei  C.: Imi poti spune cateva cuvinte despre hobby-ul  tau?

Florin I.:  Tenisul de camp e un sport foarte frumos si sanatos. Iti tonifica musculatura si iti face un corp frumos. De preferat sa-l incepi la o varsta cat mai frageda, 5-6 anisori.

Andrei C.: De cand ai acest hobby?

Florin I.: Am inceput sa-l practic de la varsta de 8 ani (5 ani jucat la greu, antrenamente, concursuri)

Andrei C.: Cat timp aloci pentru hobby-ul tau?

Florin I.: Joc cand am timp vara de 12-15 ori. Cam 2-3 ore maxim/zi de weekend.

Andrei C.: Te-ai gandit vreodata sa participi la vreun concurs ce implica hobby-ul tau?

Florin I.: Sa ma duc la concursuri nu pot pentru ca trebuie sa ai o pregatire foarte buna, mult antrenament si trebuie jucat de cel putin 2 ori pe saptamana (indiferent de anotimp toamna, iarna trebuie facut in sala) nu e ca mersul pe bicicleta. Daca nu joc tot timpul imi ies din mana

 

Hobby-urile lui Cosmin C. Dep. Documentare

Andrei C.: Imi poti spune cateva cuvinte despre hobby-ul  tau?

Cosmin C.:  Eu am doua, mai exact bicicleta si karate-ul.

Andrei C.: De cand ai aceste hobby-uri?

Cosmin C.:   In ceea ce priveste bicicleta de vreo 2 ani, iar karate-ul il practic de cand aveam 5 ani, insa acesta a insemnat  mai mult decat un hobby, este un mod de viata din care poti invata extrem de multe lucruri, nu doar autoaparare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andrei C.: Cat timp aloci pentru hobby-ul tau?

Cosmin C.: Bicicleta o folosesc pentru orice deplasare prin oras, ar fi mai usor de spus cati km fac cu ea zilnic (aproximativ 20km). In ceea ce priveste karate-ul, pe langa timpul pentru antrenamente (4-6 ore pe saptamana), cat este necesar pentru organizarea evenimentelor din cadrul federatiei.

Andrei C.: Te-ai gandit vreodata sa participi la vreun concurs ce implica hobby-ul tau?

Cosmin C:  Am participat la foarte multe concursuri ca sportiv, acum sunt pe partea cealalta a baricadei fiind arbitru, iar cu bicicleta o sa particip atunci cand o sa fie in conditii bune de a participa la un concurs.

 

 

Hobby-ul subsemnatului

Colegii mei au fost de acord sa-mi raspunda, numai daca voi raspunde si eu la aceleasi intrebari, un fel de razbunare daca vreti sa-i spuneti asa:). Oaza mea de relaxare este fenomenul Car-audio. M-am apucat de acest sport (detalii mai tarziu) acum 4 ani de zile si am inceput cu lucrurile elementare ajungand sa particip la competitii in toata regula. Pentru acest hobby aloc cam 3-5 ore pe saptamana (dar mai putem pune fiecare calatorie cu masina) deoarece ma bucur de acest hobby in fiecare zi si intr-un fel ma protejeaza de stresul traficului. In ceea ce priveste competitiile, acesta este al doilea an in care particip la diverse competitii, ajungand sa iau cateva premii atat la SPL cat si SQ, in functie de echipamentele ce mi-au echipat masina cat si instalarile custom realizate de-a lungul timpului. Spun acest lucru deoarece niciodata nu te multumesti doar cu un premiu si ca intotdeauna, cand este vorba despre un hobby, vrei mai mult. Pana la urma acest lucru inseamna o evadare din stresul care ne inconjoara.

Cam acestea ar fi o parte din hobby-urile noastre, tu ce hobby ai?

6 comentarii la “Hobby-urile garajiste”

  1. Cristi spune:

    Frumoase hobby-urile voastre. Eu, ca hobby, ma ocup de grafica 3D. Am inceput acum 11 ani. Iar, intre timp, a devenit si un loc de munca, nu doar hobby.

  2. KL spune:

    My hobby – HD PC gaming folosind PC Garage hardware 🙂

    No, really. Fac chestia asta de 10-15 ani, si chiar daca ma apropii de 30, o sa continui.

  3. ungureanu razvan spune:

    Hoby-ul meu este inotul!
    Am facut inot de performanta 10 ani si m-am lasat ca prostul[DESI ERAM CHIAR BUN] si acum imi pare rau!
    P.S URMEAZATI VISUL

  4. Iulian spune:

    Hobby-urile mele: robotica si motociclismul.

  5. andrei spune:

    Hobby-urile mele:origami,role,pc(normal),plimbari.

  6. Luca Alexandru spune:

    Hobby-ul meu este tenisul . Practic tenis de doar 10 luni dar imi place foarte mult sa joc . Ma duc aproape zilnic si sper ca pana la sfarsitul verii sa imi imbunatatesc jocul.

Lasă un răspuns