Noutati de la AMD: 3 procesoare si chipset-ul B550

In ultima saptamana, pasionatii de hardware si gaming au primit vesti importante. Desi mai sunt doar cateva luni pana la lansarea generatiei de procesoare Ryzen 4000, AMD a decis sa adauge pe lista inca 3 modele dezvoltate pe baza seriei 3000,  cu patru nuclee si 8 thread-uri. In plus, a devenit disponibil si un nou chipset – AMD B550.

Principalele avantaje aduse de placile de baza cu chipset B550 sunt compatibilitatea cu interfata PCIexpress 4.0 si latimea de banda dubla pentru placi video si solutii de socare. In plus, succesorul lui B450 se impaca bine atat cu generatia viitoare de procesoare, cat si cu cele din seria 3000, exceptie facand Ryzen 5 3400G si Ryzen 3 3200G. 

Avem asadar o imbunatatire destul de mare fata de seria precedenta care era limitata la PCIe gen 2.0. In acest moment, AMD ofera doua chipset-uri cu suport pentru PCIe 4.0: B550 despre care am vorbit mai sus si X570 care este si cel mai scump, fiind dedicat in special entuziastilor. 

Pe scurt, B550 ia tot ce e mai bun dintr-o placa de baza de top, dar reuseste sa ramana la un pret mai accesibil. In acest moment exista o serie larga de placi de baza in plina dezvoltare, de la ASUS, GIGABYTE / Aorus, MSI, ASRock si alti producatori importanti. Asteptam cu interes toate modelele noi. 😉 

Lasă un răspuns