Android 11: Cand il primesti si ce noutati aduce?

Android 11 a fost lansat oficial pe 8 septembrie si asa cum ne asteptam, a devenit disponibil pentru prima data pe modelele Pixel ale lui Google. Se pare ca nu este una dintre cele mai interesante actualizari, bazandu-se mai mult pe gestionarea aplicatiilor si facilitarea multitasking-ului, si mai putin pe integrarea unor functii cu adevarat noi si revolutionare. 

Ce este nou in Android 11?

  • Mesajele primite prin diverse aplicatii de chat (Messenger, Whatsapp, SMS) primesc un loc special in partea de sus a notificarilor. O functie destul de utila, pentru ca asa iti va fi mult mai usor sa le citesti si sa nu le pierzi prin alte tipuri de notificari de tip alerte vreme, mailuri, remindere, etc. In plus, vei putea sa prioritizezi conversatiile cu anumite contacte mai apropiate sau importante. 
  • Indiferent ca iti place sau nu ideea de Chat Heads / Bubbles vazuta prima data la Facebook Messenger, ar fi bine sa stii ca aceasta va fi disponibila si pentru alte aplicatii de chat. Parerile sunt impartite cu privire la utilitatea acestei functii, insa pare a fi destul de utila pentru cei care agreaza deja acele bule de chat. 
  • In sfarsit va fi integrata in sistemul de operare functia de inregistrare a ecranului. Mai bine mai tarziu decat niciodata. 🙂 Da, stim ca unele telefoane vin deja cu aceasta functie datorita producatorului care are grija sa o preinstaleze, insa in alte cazuri era destul de frustrant sa cauti si sa instalezi o aplicatie terta pentru asta. 
  • Cu Android 11 vei putea controla mai usor si dispozitivele smart din casa ta. Daca tii apasat butonul Power, se va deschide un meniu cu toate device-urile smart de genul becuri, prize inteligente, aspiratoare robot, etc. Avand in vedere ca aceasta industrie este in continua dezvoltare iar casele noastre primesc din ce in ce mai multe produse de acest fel, putem spune ca aceasta este intr-adevar o fuctie destul de utila. 

Pe langa cele de mai sus, Android 11 va aduce si un meniu special pentru schimbarea rapida a output-ului de sunet, conectare wireless pentru Android Auto (daca ai un automobil compatibil, evident), controlul telefonului prin voce, cateva imbunatatiri pe partea de sugestii de raspunsuri in conversatii si nu in ultimul rand, update-uri de securitate

Impresionant? Nu neaparat, dar sunt binevenite si aceste mici schimbari care iti vor imbunatati totusi experienta Android. 

Desi lansarea oficiala a avut loc in septembrie, ne asteptam ca smartphone-urile noastre sa primeasca Android 11 abia incepand cu luna noiembrie, daca nu chiar decembrie-ianuarie.

Cand vine vorba despre Samsung, se vehiculeaza faptul ca noul sistem de operare va fi disponibil incepand cu modelele din seria S10. In cazul altor branduri, ne asteptam la un update incepand cu modelul OnePlus 6, Huawei Mate X/Xs, Zenfone 7 sau ROG Phone 3 de la ASUS. In cazul Xiaomi, Poco si Redmi se pare ca vom primi destul de repede Android 11, modelul Mi 10 fiind echipat cu versiunea Beta la scurt timp dupa lansare. 

Lasă un răspuns