Ce este Network Attached Storage ?

Deci, ce este un NAS ?

Într-o exprimare foarte simplă, Network Attached Storage (NAS) funcționează  în același fel ca un hard disk extern, dar în plus față de conectarea prin USB se realizează integrarea într-o rețea, astfel încât useri multipli, de pe sisteme diverse pot accesa informațiile salvate. Prin conectarea unui NAS la un router wireless, oricine din rețea are acces la o locație în care se află documente sau conținut media, nemaifiind necesar să se folosească metode de a transfera fișiere mari prin dispozitive USB sau e-mail.

Pentru companii

Utilizatorii principali pentru NAS sunt companiile mici si medii datorită în principal simplității in gestionarea și distribuirea informațiilor. Un alt beneficiu important este protejarea datelor deoarece cele mai multe dispozitive NAS utilizănd mai multe unități de stocare, în special hard-diskuri. Accesul remote poate fi setat și este important pentru persoanele care trebuie să acceseze de acasă sau în timpul deplasărilor informațiile necesare desfășurării activităților.

Pentru acasa

Toate filmele personale și fotografiile pot fi salvate și gestionate unitar, apoi putând fi accesate de pe orice dispozitiv (laptop, tabletă, smart-TV) prin DLNA.

Nu te-am convins că un NAS este necesar ? Mai adăugăm pe lista de beneficii și posibilitatea utilizării unui cloud personal, securizat și fără limitare de spațiu. Iar ca ultim argument, consideră că e inevitabil momentul în care va trebui să începi să-ți organizezi informațiile personale. De ce să nu începi să o faci intr-un mod profesionist de la bun început ?

 

Lasă un răspuns