Clasificare notebook-uri

In urma cu ceva timp, pe minunatul nostru canal PC Garage TV de pe YouTube, am facut o clasificare a notebook-urilor in functie de bugetul de care dispuneti. In scurt timp ne-am dat seama ca aceste device-uri, de care nu ne putem desparti (mai ales cei ce prefera portabilitatea in locul desktop-urilor), evolueaza in fiecare zi din punct de vedere hardware si clasamentul facut la data respectiva nu prea mai este de actualitate. Asa ca ne-am gandit, ne-am rasucit si am ajuns la concluzia ca un ghid cu principal filtru pe buget, nu ar fi unul din cele mai bune ghiduri pentru voi. Si totusi care ar fi…??? Dupa ce am luat la mana cam toate categoriile din site-ul nostru, am hotarat sa facem un ghid pentru voi cu filtre pe cele mai importante componente ale unui notebook. Ce a rezultat dupa ce am pus cap la cap aceste filtre? Pai au rezultat 5 categorii de notebook-uri, fiecare cu clasa lui de componente. Haideti sa vedem impreuna cum arata categoriile noastre si bineinteles sa dam si cateva exemple (configuratie minima, medie si maxima) :

Office – pentru activitatile de birou de zi cu zi aveti nevoie de un procesor a carui frecventa minima sa fie de 1.5 GHz si cu minim 2Gb memorie RAM; capacitatea harddisk-ului ramane sa o alegeti voi, in functie de volumul de munca (fisiere stocate)

Exemplu: – Configuratie minima
– Configuratie medie
– Configuratie ideala

Home/Multimedia – pentru ca este un notebook pentru acasa, ne-am gandit ca multi dintre voi, pe langa navigare/socializare, vor mai dori sa vada si un film si aici nu ne referim la formate de tip DVD. Pentru un 1080p spre exemplu, aveti nevoie de un procesor cat de cat capabil (hai sa spunem un i3 din familia Sandy Bridge), 4Gb memorie RAM, o placa video dedicata cu memorie de minim 512Mb si nu in ultimul rand un display ce sa va permita vizionarea filmului in conditii optime (minim 15.6 – maxim 17)

Exemplu: – Configuratie minima
– Configuratie medie
– Configuratie ideala

Gaming – deja la aceasta categorie multi dintre voi vor spune: mai bine imi iau un desktop. Se poate si asa, dar de ce sa nu stai comod in pat, cu notebook-ul in brate si sa te joci linistit, fara sa te trezesti dupa o perioada de timp ca te doare mijlocul sau te simti incomod in scaun. Hardware-ul care trebuie sa fie disponibil la aceasta categorie ar fi: minim 4Gb memorie RAM, minim i3 Ivy Bridge, placa video cu memorie dedicata cu 1Gb memorie si un display cu diagonala de 15.6 inch (in cazul in care considerati ca este suficient). Haideti sa vedem cu ar arata cele 3 configuratii la aceasta categorie:

Exemplu: – Configuratie minima
– Configuratie medie
– Configuratie ideala

Ultrabook & convertible – categoria Ultrabook nu mai are nevoie de nici o prezentare. Este categoria care foarte usor se poate numi si business. Dedicata in totalitate celor ce participa la meeting-uri, prezentari de produse sau pur si simplu sunt intr-o continua miscare.

Graphics & editare multimedia – nu ii putem uita pe cei ce lucreaza in domeniu multimedia si folosesc soft-uri de randare (ex. 3D Max, Maya, Maxon Cinema 4D, AutoCAD). Voi dragilor nu aveti nevoie de nici o recomandare stiind specificatiile hardware ale soft-urilor pe care le folositi.

Configuratii cu placa video Quadro

Configuratie placa video Fire Pro

Aceste „selectii” au fost facute pentru voi, sa va mai usureze/lumineze un pic in ceea ce priveste cautarea si achizitionarea unui laptop. In cazul in care aveti nelamuriri puteti apela la unul din consultantii nostri de vanzari sau pur si simplu puteti lasa un comment.

Lasă un răspuns