Despre Diablo III

Dupa mai mult de un deceniu de la partea a II-a, seria Diablo ne bate din nou la geam. Jocul ce a starnit imaginatia tinerilor acum mai bine de 12 ani si care pana astazi au “gustat” un joc cel putin la fel de palpitant, viata, se pregateste a fi lansat atat pentru ei cat si pentru copiii lor. Acest joc a reprezentat pentru multi gameri un salt imens catre comunitatile online si momentul in care offline-ul a inceput sa-si piarda din putere gratie unui sistem bine realizat: Battle.net. Pentru cei care acest joc a insemnat nopti nedormite in atat de cunoscutele sali de internet&games, lansarea jocului este asteptata cu multa nerabdare, pentru a vedea ce surprize au pregatit baietii care au pus umarul la realizarea acestuia.

Diablo III vine cu un set de 5 eroi (Barbarian, Witch Doctor, Wizard, Monk si Demon Hunter) fata de cei 7 prezenti in Diablo II (daca punem la socoteala si expansion-ul). Sincer regret pierderea unui caracter ca Paladin-ul unul dintre eroii mei favoriti, erou cu care am jucat aproximativ 2 ani si jumatate incontinuu pe Battle.net, ajungand sa cunosc la perfectie ordinea lansarii atacurilor intr-un PvP. In acele momente de gameplay online am descoperit si nevoia de a avea periferice dedicate, cu mai multe butoane, ce surclasau cu mult clasicii mousi cu bila. Off… ce n-as fi dat pentru un set dedicat sau macar pentru un mouse pentru a usura munca realizarii unor combo-uri succesive si rapide. Insa, daca ma apuc sa caut prin vechile cutii, acolo unde se afla si o colectie de dischete colorate, s-ar putea ca si acum sa gasesc discheta cu caracterul offline, caracter cu care mergeam la fiecare sala de internet pentru a-l creste iar apoi faceam update pe discheta, pentru a putea continua in ziua urmatoare. Dar sa lasam trecutul si sa aspiram catre un viitor care, sper, va aduce cel putin tot atatea nopti nedormite, dar cu un final si mai frumos.

Nu voi sta sa descriu ceea ce se cunoaste deja de catre fanii seriei, sau nu, de catre cei mai tineri. Acestor persoane, le las placerea de a descoperi singure povestea din spatele acestui joc, sau de ce nu chiar rejucarea primelor 2 parti.

In weekend-ul de abia terminat am avut ocazia sa ”gustam” ceva din ceea ce urmeaza sa fie Diablo III. Cu micile probleme de inceput (lag, suprapopulare), dar de care ne bucuram ca au aparut acum si nu in ziua lansarii, am purces in Sanctuar.

 

 

Inainte de intrarea propriu zisa am ales ca prim erou barbarul, erou care sincer m-a atras cel mai mult, datorita tipului de lupta practicat. Stil de lupta corp la corp si cu o putere masiva de a intra ca “prin branza” prin mob-uri. Cu toate ca am incercat toti eroii din acest joc, Barbarul mi s-a parut eroul cel mai potrivit mie, din acest motiv nu intru in detalii doarece fiecare jucator este unic si presupun ca isi va gasi eroul favorit intr-unul din cei 5.

 

 

 

Partea din poveste dezvaluita in Beta are in prim plan salvarea lui Deckard Cain si odata cu salvarea acestuia, intrebarea: cum de invazia care se prevedea in Diablo II nu a mai avut loc. Bineinteles in acest Beta ni se arunca un os, adica un boss, pe care am putut sa testam toate cele 5 caractere, alegand in acest fel modalitatea in care vom incepe jocul complet atunci cand acesta va fi lansat. Boss-ul este un personaj destul de cunoscut: Leoric (The Skeleton King), el are puterea de a trezi scheleti si de a lupta alaturi de el, dar bineinteles pentru eroii nostri acesta este doar primul test, dar in acelasi timp si sfarsitul (versiunii Beta).

Gameplay-ul cat si grafica au fost “rafinate” si spun acest lucru in ghilimele deoarece poate nu pentru toti inseamna neaparat un lucru bun, insa, este de apreciat ca atmosfera per total s-a pastrat aceeasi, mai ales in catacombe.

 

Aici, este de apreciat atentia acordata interactiunii cu mediul inconjurator putand astfel prabusi pereti intregi peste hoardele de inamici oferindu-ti un avantaj clar in misiunea ta. De asemenea in cadrul multikill-urilor veti primi experienta in plus, astfel fiind de preferat realizarea unor combo-uri cat mai complexe pentru a obtine cat mai multa experienta.

 

 

Jocul ne arata putin si din optiunile de crafting. Crafting-ul fiind predat de catre fierar, persoana care pe langa rolul crucial de a ne repara echipamentul, lasa sa se inteleaga ca de data aceasta va avea un rol mult mai complex. Scopul crafting-ului este de a pleca de la elemente primare si de a reusit sa ne facem propriile arme asa cum le dorim.

Unul dintre partile cele mai cunoscute pentru un jucator de Diablo este portalul, care ne aducea in oras fie sa mai facem un ban din vanzarea de obiecte, fie pentru a ne improspata echipamentul si de a ne cumpara necesarul de potiuni de-a lungul jocului. Aici am avut placerea sa observ ca mecanismul s-a schimbat, zic eu in bine, deoarece s-a renuntat la vechea modalitate de a cumpara scroll-uri si s-a optat pentru o abilitate de a crea portaluri.

 

Pe parcursul acestui open beta am putut observa si prezenta prea cunoscutelor buff-uri, fiind reprezentate prin shrine-uri. Acestea ofereau un damage mult mai mare, o rezistenta la damage sau chiar si mai multa experienta pentru un timp limitat.

 

 

 

Cu toate ca weekend-ul a trecut foarte repede si parca nu am avut destul timp sa gasesc tot ceea ce ne poate oferi acest joc, acest beta, mi-a oferit o idee clara asupra jocului ce va fi disponibil din data de 15 mai. Ma bucur nespus ca au reusit sa scoata in sfarsit Diablo III dar lucrul care ma atrage cel mai mult la acest joc este modul in care au reusit sa reimprospateze vechiul joc reusind sa pastreze aceeasi atmosfera care te va atrage sa mai joci inca 15 minute si inca 15 minute. Pentru cei care au apucat sa joace acest Beta, care este caracterul favorit si de ce?

Pentru cei care vor mai multe detalii despre joc, aruncati un ochi aici: ComputerGames.ro

2 comentarii la “Despre Diablo III”

  1. Ionut - Alexandru Jurcovan spune:

    E greu sa imi aleg un caracter preferat din cei 3 care deja ma innebunesc : witch doctor, wizard si monk. Din ce am jucat in week-end as tinde spre monk deoarece mi s-a parut ca are cel mai mare dps pentru ca omoram aproape tot in aprox 1 – 1.5 secunde pe mob. Totodata are si heal care inlocuieste (cel putin acum la inceput) potiunile de viata, dar si disable-uri care te ajuta sa fugi sau dimpotriva sa iti dea un avantaj ofensiv. Pe de alta parte witch doctor mi s-a parut ca are o animatie extraordinara la skill-uri si asta ma face sa vreau sa joc si cu el. Iar de wizard imi place ca rareori se „murdareste pe maini”. Am apucat sa joc si cu demon hunter putin, mi s-a parut si mai „curat” decat wizard dar pe alocuri putin anost, iar cu barbarul nu am apucat sa joc din pacate dar din ce am vazut la altii online pare sa semene cu barbarul din diablo 2.

  2. Ursake spune:

    omule :)) close beta e de mult, pentru care au primit :)) invitatie de la blizz

Lasă un răspuns