Gaming prin Wi-Fi? Acum se poate!

802.11 AX sau Wi-Fi 6 este cel mai recent standard atunci cand vine vorba despre conexiuni wireless. Am inceput sa vorbim despre el in urma cu aproximativ 2 ani, insa popularitatea sa nu a crescut foarte mult pana acum, avand in vedere preturile destul de piperate ale routerelor wireless cu aceste performante. 

Huawei a decis sa schimbe acest aspect insa, lansand doua modele noi de routere Gigabit compatibile cu standardul 802.11 AX: WS7100 si WS7200.

Ce imbunatatiri aduce Wi-Fi 6?

Noul standard functioneaza in continuare in cele doua benzi, 2.4 GHz si 5GHz, la fel ca in cazul versiunii precedente, 802.11 AC. Cu diferente considerabile de performanta insa. 

Iata ce ofera in plus standardul 802.11 AX: 

– Stabilitate mai buna

– Viteza mai mare

– Arie de acoperire mai mare, cu antenele potrivite

– Cresterea semnificativa a capacitatii, in principal prin doua tehnologii care reduc impactul interferentelor si imbunatatesc eficienta transmisiei: OFDMA si QAM. 

Ce inseamna Wi-Fi 6 Plus? 

Pe scurt, inseamna router Huawei. Alte produse sunt echipate cu chip-uri Broadcom sau Qualcomm, insa Huawei a decis sa isi dezvolte propriul hardware, asa ca a incheiat un parteneriat cu Wi-Fi Alliance in urma caruia a rezultat denumirea de Wi-Fi 6 Plus.

Noile routere Huawei sunt compatibile cu o gama larga de device-uri mobile, fie ca vorbim despre Note 20 Ultra, iPhone 11 Pro sau ASUS ROG Phone 3 (care au suport 802.11 AX). Insa pana la un anumit punct, sau mai bine zis, pana la denumirea de Plus. Pentru a beneficia pe deplin de performantele sale, va trebui sa ramai in ecosistemul Huawei sau Honor atat cu routerul, cat si cu diverse device-uri smart cum ar fi un telefon sau o tableta. 

Gaming prin Wi-Fi?

Pana in urma cu putin timp, gamerii impatimiti nici nu voiau de auda de conexiuni wireless pentru jocuri, inamicul numarul 1 fiind bineinteles, lag-ul. Odata cu noile modele de routere Huawei insa, putem lua serios in considerare aceasta optiune, fara sa scoatem din buzunar o suma uriasa si fara sa ne lovim de alte probleme de conexiune. De exemplu, noi am testat routerul Huawei Gigabit WS7200 Dual-Band in Apex Legends pentru aproximativ 2 ore si trebuie sa va marturisim ca ne-a placut experienta. 

Daca vrei sa afli mai multe despre Wi-Fi 6 in general dar si despre performantele noilor routere Huawei, iti recomandam episodul special PC Garage TV: 

Lasă un răspuns