Inside PC Garage TV

Foarte multi dintre voi s-au intrebat sau va intrebati ce se afla in spatele PC Garage TV. Cum arata locatia? Oare ce scule folosesc oamenii astia pentru filmare? De unde le vin ideile? Cam multe intrebari nu? Prin acest post, imi doresc sa impartasesc cu voi experienta a ceea ce inseamna PC Garage TV.

Cred ca multi dintre cei ce ne urmaresc, isi aduc aminte de primul episod. Am fost facut knock-out atunci de catre voi. Eram la inceput, trac cat cuprinde (cu toate ca acesta se declansa numai cand colegul si prietenul meu soulwise, spune: „zi”). Ingheta sufletul in mine si incepea balbaiala. Dar nu asta conteaza acum. Au trecut cateva episoade de atunci si parca parca m-am mai acomodat cu camera, gandul ca cineva priveste in partea cealalta. Totusi, nu conteaza daca ai zambetul pe buze sau nu, conteaza informatia pe care incerci sa o transmiti. Ai ajutat persoanele ce te „viziteaza”, au inteles mesajul pe care l-ai transmis? In cazul in care raspunsul este afirmativ, atunci misiunea este indeplinita.


Hai sa lasam la o parte introducerile si sa va prezentam in primul rand locatia in care filmam episoadele pentru PC Garage TV. Nu va asteptati la mai stiu eu ce hala, macarale de filmare sau sine. Nu. Pur si simplu filmam in incinta depozitului nostru minunat, avand un fundal de tip chroma green si doua birouri. Unul pentru filmarile la care purcedem in fiecare Joi dimineata si unul pentru fotografierea diverselor produse ce sunt sarea si piperul review-urilor stimabilului soulwise.

Am zis doar doua birouri? Hmmm.. Un al treilea este special amenajat pentru editare foto-video, cu un notebook, doua monitoare si un sistem „de ultima generatie” (dar care face fata cu brio randarilor la care este supus) toate aceastea fiind atent „dirijate” de soulwise.

Echipa de filmare, daca ii pot spune asa, este formata din doua persoane (se pot face lucruri marete si in doi, nu e nevoie de o armata credem noi 🙂 ). Subsemnatul, ma vedeti de altfel in fiecare episod si magnificul soulwise, cel din spatele camerei, care imi tot spune: zambeste ma :-). Din pacate nu l-am putut prinde intr-o poza pentru a va vi-l prezenta.  Astia suntem. Noi ne sfatuim cam toata saptamana despre ce anume sa prezentam in urmatorul episod.

Ideile…??? Cum gasiti subiectele despre care vorbiti in fiecare episod? Foarte simplu. Pai in primul rand mesajele pe care le lasati pe diverse departamente (fie ca vorbim de Vanzari, Tehnic sau Documentare) si din comment-urile pe care le lasati la fiecare episod. Ne sunteti de un enorm ajutor, chiar si atunci cand ne criticati, pentru ca trebuie sa ne perfectionam sa va oferim informatiile de care aveti nevoie..

Balbaieli inca exista si sper ca la un moment dat ele sa dispara cu desavarsire (poate asa il voi calma un pic si pe soulwise, care imi tot spune: balbaitule, iar am facut 100 de cut-uri).

Stiu ca multi or sa zica: nu ai uitat nimic? Ba da… Inainte de incheiere, am sa va prezint minunatele scule cu care filmam in fiecare Joi dimineata incepand cu ora 7 (atunci este liniste deplina si putem inregistra fara sa ne deranjeze nimeni).

Asadar si prin urmare acestea sunt sculilii noastre:
– D-SLR Nikon D5100 Body
– Obiectiv Nikkor 35mm – F 1.8g
– Obiectiv Nikkor 18-55mm – F3.5-5.6g
– Blitz – SB700
– Trepied Fancier
– Microfon Samson C01U
– 2 lampi video a cate 1000W
– Notebook Lenovo V370 pentri inregistrare sunet

Si uite asa am facut si o scurta prezentare a ceea ce inseamna PC Garage TV. Eu, impreuna cu stimabilul coleg si prieten soulwise, va asteptam in continuare cu idei si propuneri despre ce anume vreti sa vedeti pe PC Garage TV si sper ca minunatii nostrii furnizori sa ne sustina cu diverse componente/device-uri in acest proiect.

Toate cele bune.

4 comentarii la “Inside PC Garage TV”

  1. Remus A spune:

    Sculele de filmat sunt, dar pe ce randati si in ce program?

    • Madalin spune:

      Salut,
      Sistemul nu este cel mai performat ever. Nici macar componente de ultima generatie nu estem. 🙂
      – Placa de baza: Asus P6T
      – Procesor: Intel I7 920 @2.67GhZ
      – Memorii: 6Gb Corsair Triple Channel @ 1600MhZ
      – Placa video: Asus Nvidia GTX250
      – Unitate optica: LG DVD_RW
      – Sursa: Enermax 800W 80+
      Carcasa nu este foarte importanta, dar trebuie si ea mentionata, Cooler Master Haf X.
      Cat despre soft… Deocamdata randam in VideoCap. Este free, este ok, pana in momentul in care mai crestem si noi un pic, sperand ca vom avea si noi parte de o licenta de la Adobe (macar).

  2. Razvan Balica spune:

    Un review al ultimelor smartphone-uri aparute (in special Windows Phone) si o comparatie a acestora cu Android si iOS. Ar fi foarte tare! 😀

    • Madalin spune:

      Salut,
      E o idee buna. Dar trebuie sa avem si material pentru a prezenta acest tip de device-uri.
      Hai ca de Android si iOS a auzit toata lumea, poate foarte multi le si folosesc, dar Windows… (chiar buna ideea)
      Vom vedea ce putem face pentru voi.
      Multumim.

Lasă un răspuns