Lansare FIFA 13

  Fifa 13, un joc asteptat de gamerii pasionati de sporturi este in sfarsit lansat. Acesta promite sa accentueze placerea gameplay-ului si mai putin partea de grafica si lucrurile care stau la baza de multe ori in altfel de jocuri. Sunt bucuros sa spun ca pentru prima oara, dupa o perioada foarte lunga de timp, chiar au reusit sa puna accent pe un joc mult mai realist si mai putin pe noutati in ceea ce priveste modurile de joc sau caracteristicile jucatorilor. Aceasta decizie este una de laudat, deoarece in acest mod este posibil ca aceasta editie de FIFA sa mai atraga din jucatorii care au migrat spre alte jocuri de acest gen (PES), care promit mai mult realism. Acum ca am punctat ceea ce EA Games promite, sa vedem ce au si reusit sa faca.

 

Una din noutatile prezentate chiar de EA Games este modul de control asupra mingii, care nu mai este perfect, eliminand astfel sentimentul arcade. Aici pot spune ca de multe ori am patit ca un jucator sa se impiedice la o pasa lunga. Astfel fata de editiile precedente unde jucatorul doar obosea si era ajuns de adversar, in FIFA 13 vei pierde avantajul unei pase daca aceasta nu este executata corect. Alaturi de alte elemente care pot influenta pozitiv sau negativ reusita unei pase, se poate influenta foarte mult rezultatul final dintr-un joc. Astfel putem spera la un joc mult mai echilibrat intre 2 jucatori cu nivel de experienta diferit, sau de ce nu, cu metode de joc diferite

.

 

 

 

 

 

 

 

Nici modul de joc cu AI-ul nu a fost uitat in aceasta tentativa de echilibrare a jocului. Incepand cu Fifa 13 puteti crea faze mult mai spectaculoase asa cum se intampla si in realitate pacalind adversarul cu scheme de joc false, dar atentie si AI-ul beneficiaza de aceleasi avantaje. Driblingul a fost si el imbunatatit, acum putand fi incercate scheme ceva mai complexe, dar si aici cu sanse de reusita diferite, existand un sistem bine pus la punct, chiar si in cazul in care folosim o combinatie de taste perfecta de fiecare data.

 

 

 

 

 

 

 

 

Cam atat despre joc in general, insa impresiile personale sunt unele care m-au facut sa ma gandesc serios la revenirea la FIFA, dupa o perioada destul de lunga in care jocul nu a venit cu ceva adevarat nou. Sunt placut surprins ca nu s-a mai lucrat atat de mult la grafica ci la modul de joc, care este mult mai real si iti poate oferi mai multe probleme sau de ce nu satisfactii in modurile Quick Match, Career, Football Club sau chiar in online. Recomand jocul sa fie incercat sau de ce nu, terminat:), exclusiv cu un gamepad. Acest lucru il recomand deoarece persoanele, ca si mine, care erau obisnuite cu tastatura vor gasi jocul greoi, daca nu imposibil de jucat cu modificarile facute asupra controller-ului. Modalitatea de atac sau aparare a jucatorilor este mult mai matura si va va mentine in faza ecranului mult mai mult ca editiile precedente. Introducerea unui comentator mai complex ajuta si el destul de mult atmosfera in cazul in care petreci mai multe ore la rand in fata acestui joc, eliminand astfel repetarea celor 2-3 fraze atat de bine cunoscute de jucatori.

Pentru fanii achievement-urilor exista iarasi un plus in Fifa 13, deoarece acestea sunt mult mai bine puse la punct. 100 de nivele pregatite sa te puna la incercare in toate modurile posibile si o gramada de alte imbunatatiri, nu atat de mediatizate, dar pe care jucatorii atenti le vor observa imediat si care vor imbunatati per total experienta avuta in FIFA 13. Tot ce ramane de facut este sa-l incercati si voi, pentru a intra in „ghetele” jucatorilor favoriti!

3 comentarii la “Lansare FIFA 13”

  1. Ionut spune:

    Felicitari pentru articolul realizat. Au adus ceva imbunatatiri jocului. Oricum e clar, pentru FIFA 13 trebuie un gamepad daca se doreste a se profita la maxim de caracteristicile jocului.

  2. tractari spune:

    In reclama arata cumva,cand il vezi in realitate e altfel’ mai slab. Am 2010, 2011 si 2012. Mare diferenta nu este intre ele. Asa ca nu cred ca fifa 2013 va oferi ceva in plus cu adevart.

Lasă un răspuns