Se scumpesc hard disk-urile

Este foarte posibil ca in ultima perioada sa fi observat cateva diferente de pret la HDD-uri. Acest lucru este cauzat de inundatiile puternice care au lovit Thailanda in luna octombrie si care au afectat productia de hard-diskuri concentrata in zona. Implicit, preturile de import sunt in crestere in urmatoarea perioada.

Va multumim pentru intelegere.

34 comentarii la “Se scumpesc hard disk-urile”

  1. […] este credibil si explicatia este aici. Sa speram ca nu va dura prea […]

  2. […] import sunt in crestere in urmatoarea perioada. conform articolului publicat pe blogul PC Garage: Se scumpesc hard disk-urile Tagged with: pc garage  If you enjoyed this article, please consider sharing […]

  3. Busyka spune:

    Mda….si preturile la flopydisk-uri o sa creasca proportional cu cate grade a avut cutremurul din Turcia…life is sucks 🙁

  4. Dragos spune:

    Ok , inundatii inundatii dar sa scumpiti cu 160 de ron samsung f3 1tb…..ciudat…concurentul vostru direct nu e afectat de inundatii…ca au acelasi hdd la 238 ron….si 320 gb f4 la 156 ron…e…acum eu de unde sa cumpar oare ?

  5. Twigg spune:

    sa zicem mersi ca nu se fabrica nimic in ro, era psihoza globala de cate ori tusea ala de ne conduce (nu-i pot pronunta numele)

  6. […] Daca intrai pe blog http://blog.pcgarage.ro/magazin-pc-garage/preturi-hdd/ observi ca a fost un anunt oficial din partea PC Garage privind scumpirea produselor si asta nu […]

    • Adrian spune:

      Nenea Gheorghe, explica si lu` „je” ce abuz face pcgarage? E marfa lor, preturile lor, investitia lor. Spune merci ca iti ofera explicatie pentru cresterea preturilor la HDD-uri, desi normal si logic nu sunt datori cu nimic. Nu-ti plac preturile, du-te in alta parte, suntem intr-o tara libera. Ce mentalitate de oameni redusi, urlati repede ABUZ, cand defapt voi vorbiti de banii si munca altuia. Hal de popor am ajuns….

      • Dragos spune:

        Nenea Adrian prea dur , parca ai fi avocatul lor , poate ca omu’ a dat doar comenzi online , eu am fost la ei la sediu pentru orice comanda (sunt la 10 minute de unde stau) ca fapt divers trebuia sa-l intrebi daca stie ce adaos comercial practica PC Garage , pe de alta parte nu e corect ca azi sa scrie in dreptul hdd-ului Samsung f3 500 gb stoc suficient iar in urmatoarea zi sa se scumpeasca , dar asta e Romanica si in acea instiintare oficiala am citit ca Seagate si WD sunt afectate de inundatii nici decum Samsung sau Hitachi…asa ca ce mai e de spus ?

  7. kln spune:

    In afara de situatia din Thailanda mai exista inca un factor decizitional in economia cresterii preturilor la HDD-urile pe platane, acesta fiind inchiderea unor linii de productie din Irlanda pe motivul recesiunii apasatoare…stocurile fiind insuficiente pentru cererile la nivel mondial. Cei ramasi pe piata de HDD-uri nu pot face fata situatiei in acest moment.
    Unii spun ca se poate si dubla pretul uni HDD..
    Sa speram ca situatia nu va avea continuitate incat sa afecteze pe termn lung piata de IT din Europa, acest fapt atrangand de la sine o scumpire sI in in cadrul grupei de Memorii RAM (cu toate ca o prognoza arata o scadere continua pe segmentul acesta).

  8. robert spune:

    faza cu la ceilalti e mai eftin..care ceilalti?..emag si pc garage sunt detinute de acelasi propietar..cu scumpirea..nui nimic..luam de la vecini(unguri,moldoveni,bulgari)..ca la ei nu se scumpesc asa in nesimtire ca la noi(aprox 76 %)..la ei raman preturile la fel…

  9. Adrian spune:

    La unele HDD-uri pretul s-a dublat deja, iar la unele a sarit de la 250 la 850 de lei pretul.

  10. Chrono spune:

    Pcgarage si emag ar trebui sa tina cont, ca aceasta politica nu face altceva decat sa le scada vanzarile, dar totodata e treaba lor spun unii…
    Eu unul nu cred ca e treaba lor, si mai degraba treaba noastra, nu mai cumparam nici noi calculatoare o luna, doua cat stau preturile , si apoi sa vedem cum merg lucrurile :).
    Fericiti PCGARAGE si EMAG?, ce spun celelalte firme?
    Nu sunt purtator de cuvant, dar ma indigneaza cand vad ca importatori, arunca pisica din gard la vecin, preturile sunt batute in cui,in contract, in ce vrei tu…apare in documentele importatorului si cel al producatorului.
    Dar ma rog, asta nu va face altceva, decat sa ii bage mai adanc in probleme,sa le scada vanzarile, pacat…credeam ca sunt persoane la sectorul de marketing care inca mai gandesc.
    PCGARAGE, in loc sa profitati, si sa veniti cu o politica de marketing, ati dat dovada ca sunteti o firma la INDIGO, ati venit cu scuza , clientul vrea rezultate, oferitile.

  11. Alex spune:

    toate magazinele au scumpit. eu am avut nevoie de un HDD urgent, la 7 seara am luat din ora, un WD, am dat 250 RON pe el[ bosumflat, in urma cu cateva zile vazusem pe PCG pe la 200 ]. tipul mi-a spus ca o sa creasca si mai mult de atat.
    este o reactie in lant, PCG sau eMag nu va putea vinde cu adaos -20% pentru a putea sa tina produsul pe aceiasi linie de pret.

  12. Isp spune:

    390 ron pt un hhd de 320 gb 😐 hilarious

  13. Luci spune:

    Eu ce sa mai zic ca am trimis un HDD la garantie si nu mai primesc altu, ami dau 170RON (cat am dat pe el) si la vanzare produsul respectiv este 380RON !!? De parca eu clientul trebuie sa suport „criza HDD-urilor”.

  14. Nicolae spune:

    Salut
    PCG ar binevoi sa ne dea explicatii de ce s-au scumpit si Samsung-urile? Se fac si astea in Tailanda? Din cate s-a anuntat fabricile WD, Seagate si Toshiba sunt cele mai afectate, da’ nu sunt afectate 100%. De ce s-au scumpit si cu pana peste 100%.

    • NOC spune:

      Nu, dar in Thailanda exista fabrici de componente de HDD-uri care au fost afectate. Nici un producator de HDD-uri nu poate produce fara componente, chiar daca fabrica de asamblare nu a fost afectata.

      • Nicolae spune:

        Faptul ca in Tailanda se produc componente nu cred ca justifica scumpirea Smsungurilor cu aproape 100%, mai degraba sunt politici de marketing…daca tot ce inseamna industrie produce pentru a scoate bani din buzunarul consumatorului de rand, atunci de ce acei bani sa nu fie mai multi?

  15. Ionut R spune:

    bun bun.. si cand scad preturile? sper ca nu la 2 ani dupa ce-si revin aia dupa inundatie.. a mai fost o criza asemanatoare acum vreo 10-15 ani si au fost afectate din cate stiu memoriile ram.. imi aduc aminte ca nu s-au ieftinit deloc dupa ce si-au reveniti aia.. cred ca a fost vorba de un cutremur in taiwan

  16. Cristi spune:

    Ce tot cereti atatea explicatii, cand Pcgarage nu este importator de nimic in Romania, iar ei iau de la imporatori gen asesoft,etc.
    PcGarage este distribuitor atata tot. Nu va mai ambalati. Daca imporatorul aduce un hdd cu 500 ron cand il aducea la 200 ron, doar nu PcGarage o sa iti dea tie la 200ron cum era inainte, si dau ei 300ron din buzunar ca sa fii tu fericit.
    Treziti-va!

  17. Valeriu Ginghina spune:

    Degeaba ne ciondanim intre noi pe forum, in tara asta prost croita totul merge prost. Ganditi-va la o paralela intre situatia de fata, cea cu HDD-urile, si cea a carburantilor, bunaoara. La fel ca in cazul hardurilor, si la carburanti se intampla tot asa. Haideti sa urmarim un scenariu in care, sa zicem, la inceputul anului, 1 ianuarie chiar, pretul petrolului pe pietele internationale este de 100 USD barilul (real este de vreo 97 – 98, cam asa parca).Bun, sa zicem ca la 1 februarie pretul sare la 150 USD. Ei bine, daca la ora 00:00 la 1 februarie cotatia internationala a crescut, la noi la ora 12:00 deja pretul carburantilor s-a majorat. Interesant e insa ce se petrece daca la 1 martie pretul barilului scade pe la 110 USD. O sa asteptam mult si bine sa vedem scaderea corespunzatoare, n-o s-o vedem in secunda doi, cum se spune, la fel de rapid precum scumpirea. N-o sa vedem de fapt decat o scadere „praf in ochii lumii”, simbolica. De ce, cand in cazul produselor petroliere distribuitorii au stocuri-tampon de 200 …800 tone??
    De ce un HDD care seara, la inchidere, costa 250 LEI, il cumparai din acelasi magazin a doua zi la pret aproape dublu ?? Ca doar nu a sosit noaptea vreun import de HDD, iar stocurile s-au epuizat brusc in cateva ore!…
    Asa e la noi, in Romania. Spre sfarsitul lui Octombrie liniile producatorului din Thailanda al motoraselor pentru HDD sunt sub apa, iar la noi unda de soc ajunge in cateva zile.
    Si ca sa fiu ironic, bineinteles ca ne aducem cu totii aminte cum ne-am cumparat frenetic cate 4-5 HDD-uri fiecare din magazinele IT, nu ?! Ca sa fie, acolo… Si eu mi-am cumparat vreo 3… :-0
    In fine, scuze pentru postarea mea cam lunga si, poate, nu foarte competenta, dar banuiesc ca ati prins ideea, care de fapt e secretul lui Polichinelle… Mai mereu se intampla asa ceva in Romania, ba in domeniul IT, ba in cel al pietei de carburanti, ba electrocasnice sau mai stiu eu ce alte sectoare din comert. Desi asa ceva numai comert nu se mai poate numi. Ma rog, eu atat am avut de spus, ar trebui sa FACEM ceva, nu doar sa spunem… Cata vreme o sa ne multumim doar sa SPUNEM, nu si sa FACEM ceva, lucrurile or sa se petreaca la fel pe mai departe. Si, apropo, hai sa va mai „arunc o sageata”, asa, ca de plecare:-)) : am un amic in Germania (Munchen), mai tinem legatura, si l-am intrebat si pe el despre preturile la HDD. Au crescut si acolo cam la fel, dar DE-ABIA DUPA MAI MULT DE 1 LUNA !!!
    Servus!

  18. Alex spune:

    Mi se pare o prostie sincer inteleg ca a fost afectata fabrica aceea dar nu e singura in lume. asta e ghinionul lor. daca la fiecare fabrica afectata crestem preturile pai ce facem ajungem la 40mil un hdd?

Lasă un răspuns