Routere ASUS cu Wi-Fi 6: Ghid Craciun 2021

Ai planuit un upgrade pentru 2022? Nu uita sa iei in calcul si reteaua ta Wi-Fi. Daca iti doresti sa gestionezi mai multe dispozitive conectate simultan la retea, sa beneficiezi de optimizari pentru jocurile online sau chiar abonamentul GeForce NOW si de ce nu, sa faci si streaming de filme la rezolutie cat mai mare pe TV-ul tau smart, iti recomandam sa citesti ghidul de mai jos. Am selectat pentru tine cateva modele de routere ASUS cu Wi-Fi 6, potrivite pentru mai multe tipuri de spatii, scenarii sa utilizare si bineinteles, limite de buget. 

ASUS ROG Rapture GT-AX11000

Acesta a fost primul model de router cu trei benzi si Wi-Fi 6 de pe piata. Este echipat un procesor foarte puternic cu patru nuclee si 1 GB de RAM – adica mai mult decat suficient pentru a gestiona multe dispozitive intr-un spatiu cu o suprafata generoasa. Firmware-ul sau include tot ce are de oferit ASUS, de la functia de server VPN pana la multe unelte destinate pasionatilor de jocuri. Daca ai un Smart TV premium la rezolutie 8K, cea mai noua consola PlayStation 5 sau Xbox One X si multe dispozitive conectate la retea, ASUS ROG Rapture GT-AX11000 este cea mai buna alegere pentru tine. 

Pentru a-l face si mai interesant, acesta poate folosi conexiuni la internet de 2.5 Gbps, care incep sa apara si in Romania. Asadar, daca vrei sa faci upgrade conexiunii la internet si sa te bucuri de o experienta Wi-Fi 6 foarte buna, ASUS ROG Rapture GT-AX11000 este un model demn de luat in considerare.

ASUS RT-AX86U

Daca folosesti serviciul de gaming in cloud GeForce NOW oferit de NVIDIA, ASUS RT-AX86U este alegerea potrivita pentru tine, fiind certificat de ASUS pentru serviciu. Acesta redirectioneaza pana la 90% din latimea totala de banda pentru Wi-Fi catre sesiunile tale de gaming prin GeForce NOW. In plus, compania a actualizat acest model si pentru a asigura cea mai mica latenta posibila pentru gaming prin cloud.

Nu are la fel de multe functii precum ROG Rapture GT-AX11000, insa modelul RT-AX86U are un pret mai redus si hardware foarte similar, capabil sa gestioneze inclusiv conexiuni la internet de 2.5 Gbps.

ASUS ROG STRIX GS-AX3000

Daca vrei un router la un pret ceva mai mic, poti merge cu incredere pe varianta ASUS ROG STRIX GS-AX3000. Este un router Wi-Fi 6 care incearca sa stabileasca echilibrul perfect intre hardware, pret, functii pentru gaming si nevoile utilizatorilor ce folosesc servicii de streaming de filme, precum Netflix si HBO GO.

Acest model vine cu hardware de buna calitate, unelte de securitate solide asigurate prin modulul ASUS AiProtection si un port de gaming prioritizat pentru conectarea unei console PlayStation 5 ori a unui PC de gaming.

ASUS RT-AX55

Daca nu ai nevoie de toate functiile avansate de pe modelele premium prezentate mai sus, poti face trecerea la Wi-Fi 6 prin intermediul lui ASUS RT-AX55.

Nu are functii speciale pentru jocurile online si nici optimizari pentru GeForce NOW. Dar filmele la rezoluție 4K pot fi vizionate fara probleme cu acest router, la fel ca orice alt tip de continut gasit online. Poti descarca fisiere de mari dimensiuni de pe internet, naviga rapid pe orice site sau te poti conecta prin VPN la reteaua companiei pentru care lucrezi. ASUS RT-AX55 ofera toate elementele de baza de care ai nevoie: hardware la zi, viteze bune si acoperire Wi-Fi de calitate.

ASUS ZenWiFi AX (XT8)

Daca ai un apartament mare sau o casa cu etaj(e) si multe dispozitive care au nevoie de Wi-Fi, poti sa iei in considerare ASUS ZenWiFi AX (XT8). Merge grozav cu conexiuni de internet la 2.5 Gbps, ofera o zona de acoperire foarte generoasa, hardware puternic (procesor cu patru nuclee, 1 GB de RAM) si poate gestiona multe dispozitive simultan.

ASUS ZenWiFi AX Mini (XD4)

Dacă ai nevoie de o soluție Wi-Fi 6 la un pret ceva mai redus decat cel al ZenWiFi AX (XT8), poti lua in considerare ASUS ZenWiFi AX Mini (XD4). Este disponibil in pachete de una, doua sau trei statii si te ajuta sa ai o acoperire foarte buna intr-o casa cu unul sau chiar mai multe etaje. Desi nu ofera functii speciale pentru jocurile online, acest sistem vine totusi cu unelte de securitate de top si control parental. Ofera suficienta latime de banda pentru streamingul de filme la rezolutie 4K si poate fi administrat de la distanta cu o aplicatie mobila.

Daca te-ai hotarat sa iti faci cadou de Craciun o retea mai buna, nu uita sa arunci o privire si la celelalte modele de routere ASUS cu Wi-Fi 6. Tu ce model planuiesti sa-ti cumperi? Asteptam raspunsul in comentarii. 

🎮 Mai multe noutati de Gaming 🎮

Lasă un răspuns