Vrei sa iti schimbi mouse-ul? Uite 5 idei!

Stim, stim, alegerea mouse-ului perfect pentru gaming poate fi o misiune la fel de grea ca eliminarea final boss-ului. Dar nu e cazul sa te stresezi, te ajutam noi!

Curiosi din fire, am vrut sa vedem care sunt cele mai populare modele de mouse de gaming cumparate de clientii PC Garage din ultimele 6 luni. Si pentru ca stim ca si bugetul conteaza, am ales modele care nu depasesc 250 de lei (ca sa nu afectezi bugetul pentru vacanta de vara). 

Uite lista cu cele 5 modele, in ordine aleatorie: 

Design si constructie: SteelSeries Rival 3 este un mouse de dimensiuni medii, ideal pentru cei cu maini mai mari. Este solid, confortabil si nu oboseste mana indiferent de stilul de grip. 

Performanta: Cu un senzor de 8500 DPI dezvoltat in colaborare cu PixArt, este potrivit pentru orice tip de joc. Are 6 butoane programabile si iluminare RGB, care poate fi dezactivata din software-ul SteelSeries.

Greutate: Rival 3 cantareste doar 77 grame, fiind foarte usor de manevrat. Singura grija ar fi durabilitatea patinelor din teflon, care influenteaza alunecarea pe mousepad.

2. Razer DeathAdder Essential – Alb

Design si constructie: Daca ai un setup alb, Razer DeathAdder Essential White ar putea fi o alegere excelenta. Este un mouse super confortabil, cel mai probabil acesta fiind si motivul pentru care design-ul lui a ramas neschimbat din 2006.

Performanta: Senzorul optic PixArt PAW3328 ofera o rezolutie maxima de 6400 DPI. Mouse-ul are 5 butoane programabile si iluminare RGB personalizabila prin software-ul Razer Chroma.

Greutate: Este ceva mai greu decat SteelSeries Rival 3, dar foarte confortabil in utilizare.

3. Corsair Katar Pro XT

Design si constructie: Cu un aspect egg shape (lat la mijloc si mai ingust in partea superioara si inferioara), acest mouse este potrivit atat pentru dreptaci, cat si pentru stangaci. Totusi, 2 dintre cele 6 butoane ale sale sunt pozitionatte pe partea stanga. 

Performanta: Senzorul PixArt PMW3391 ofera o rezolutie maxima de 18000 DPI, cu trei setari predefinite: 800, 1500 si 3000 DPI. Configuratiile avansate se fac prin software-ul Corsair iCUE. Cum spuneam mai sus, are in total 6 butoane programabile. 

Greutate: Este un pic mai usor decat cele doua modele anterioare, cantareste 73 de grame. In lungime este cu aproximativ 3 mm mai lat decat Razer Deathadder Essential, iar ‘cocoasa’ este identica cu cea a lui SteelSeries Rival 3. 

4. Logitech G502 Hero

Design si constructie: Logitech G502 Hero are acelasi design ca prima varianta aparuta pe piata in urma cu destul de mult timp. Este un mouse legendar, recunoscut pentru durabilitate si performanta. Materialele folosite sunt de foarte buna calitate, mai putin rotita scroll care dupa o folosire intensa, mai ales fara piedica pusa, are tendinta sa se deterioreze (nu rotita in sine ci materialul din care este realizata).

Performanta: Senzorul Hero 25K ofera pana la 25600 DPI, iar toate setarile se fac prin software-ul Logitech Hub.

Recomandari: Este un mouse de diminesiuni mari si cu o greutate pe masura, potrivit pentru utilizatorii cu maini mai mari. In plus, vine si cu greutati pentru personalizarea echilibrului. 

5. ASUS ROG Gladius II Core

Design si constructie: ASUS ROG Gladius 2 Core este apreciat pentru confortul sau si este ideal pentru gaming, avand un design inspirat de Mionix Naos 3200.

Performanta: Senzorul optic PixArt PAW3327 ofera o rezolutie maxima de 6200 DPI, si se comporta foarte bine pe orice suprafata. 

Greutate: Este mai mare si mai greu comparativ cu primele 3 modele, dar ofera o experienta de utilizare foarte placuta. 

Vrei mai multe detalii despre toate modelele? Urmareste si clipul nostru de pe YouTube:

Vezi mai multe noutati de Gaming

Autor:

Lasă un răspuns