Viitorul sistemelor desktop

Într-un articol publicat in ZF din 13.02.2013 citim: Clienţii de tehnologie se orientează tot mai mult către tablete şi laptopuri când vine vorba de noi achiziţii, în timp ce PC-uri desktop mai cumpără doar cei care fie au nevoie de o putere cât mai mare de procesare, fie au un buget foarte restrâns. Este adevărată această afirmație ? Da, dar cred că s-ar impune câteva completări:

  • Un sistem desktop poate fi upgradat simplu, in felul acesta TCO (costul total de deținere) fiind mai redus decât în cazul unui laptop. Să considerăm un exemplu simplu – defectarea tastaturii. La sistemul desktop o înlocuiești imediat dar la un laptop, în funcție de model, trebuie să apelezi la o unitate de service.
  • Dimensiunea ecranului unui sistem de calcul este foarte importantă. Laptopurile cu ecran de 17′ sunt scumpe si ecrane mai mari se gasesc doar la modele exclusiviste. În același buget poți alege o configurație mobilă cu display de 15′ sau una desktop cu monitor de 24′. Există opțiunea de a conecta un laptop la un LED TV, dar nu este foarte simplu să lucrezi într-un fișier Excel pe un televizor de 40′.
  • Noutățile în zona echipamentelor hardware sunt disponibile rapid pentru sisteme desktop. Ciclul de fabricare a unui laptop implică o întarziere a implementării noilor tehnologii.

Acestea sunt câteva argumente in favoarea sistemelor desktop. Nu neg ca viitorul este luminos pentru laptopuri și tablete, dar nu cred că este sumbru pentru desktopuri. Voi ce părere aveți?

2 comentarii la “Viitorul sistemelor desktop”

  1. […] se va întâmpla. Pornind de la acest articol mă gândeam la isteria creată pe baza datelor furnizate de magazinele online, conform […]

  2. terry spune:

    Omule tu gresesti din punctul meu de vedere n-ai dreptate cum sa dispara desktopurile.Bine sa incepem cu tableta.Cele cu windows 8 mi se par ok dar cele android niste prostii mari daca o tableta se strica trebuie sa cumperi alta dar la un desktop nu trebuie sa inlocuiesti decat piesa stricata.Si acum laptopurile da stiu lumea prefera mobilitatea dar teai intrebat vreodata ca daca vrei un dispozitiv de gaming trebuie sa il iei pe bucati si nu prea poti sa iei un laptop pe bucati nu.Eu am ales un singur lucru si pentru gaming si pentru restul si anume desktopul

Lasă un răspuns