Crezi ca ai nevoie de o placa video noua?

Industria jocurilor pe PC a avut parte de o evolutie semnificativa in ultimii ani, iar grafica a jucat un rol extrem de important in tot acest proces. Dezvoltatorii de jocuri au inceput sa utilizeze tot mai mult tehnici de grafica de ultima generatie, cum ar fi Ray Tracing, care permite reprezentarea realista a luminii si a umbrelor in timp real, sau DLSS (Deep Learning Super Sampling), care permite imbunatatirea performantei si a calitatii imaginii cu ajutorul inteligentei artificiale.

Daca ti-ai construit un PC sau ai facut un upgrade in urma cu 4-5 ani, e destul de posibil ca acum sa simti nevoia de o schimbare. Placile video NVIDIA GeForce RTX 3000 raman in continuare o alegere extrem de buna pentru orice gamer, indiferent de anul in care au fost lansate jocurile preferate. Ele vin la pachet cu 2 tehnologii importante, care cu siguranta iti vor imbunatati considerabil experienta de gaming: 

NVIDIA DLSS 

Cu siguranta ai mai auzit de DLSS (Deep Learning Super Sampling) pana acum. Este o super tehnologie NVIDIA care sporeste performanta pentru toate placile grafice RTX cu ajutorul procesoarelor AI integrate. Folosind procesoarele dedicate denumite Tensor Cores, aceasta genereaza cadre la o rezolutie mai mare de la o rezolutie mai mica. Cu alte cuvinte, DLSS poate reduce ghosting-ul, furnizeaza imagini mai clare si detalii mai precise, in timp ce asigura mai multe FPS-uri in joc. 

Tehnologia DLSS este disponibila in peste 200 de aplicatii si jocuri precum Marvel’s Spider-Man Remastered, Forspoken, Resident Evil, Gotham Knights sau Far Cry 6.

NVIDIA Reflex

Daca esti fan al jocurilor competitive sau esports, acesta ar putea fi cel mai bun prieten al tau. Pe scurt, NVIDIA Reflex este o combinatie intre GPU, display G-SYNC si tehnologii software care masoara si reduc latenta sistemului in jocurile competitive si te ajuta sa obtii un timp de raspuns cat mai bun. Tehnologia este integrata de catre dezvoltatori direct in codul jocurilor, care nu sunt deloc putine. Pe lista se afla Valorant, Fortnite, Apex Legends, Call of Duty: Modern Warfare si Warzone, Destiny 2, Overwatch si multe altele. 

Cum alegi o placa video NVIDIA RTX 30? 

Indiferent de placa video RTX 30 pe care o alegi, te vei putea bucura atat de DLSS cat si de Reflex atunci cand te joci. Acum nu mai trebuie decat sa-ti stabilesti un buget, sa faci o lista cu jocurile tale preferate si cerintele lor si nu in ultimul rand, sa te asiguri ca noua placa video sau noul tau PC este bine pregatit si pentru viitor. Uite ce recomandari avem pentru tine, in functie de buget si de cerintele jocurilor:

Light Gaming

NVIDIA GeForce RTX 3050 este o placa video mai accesibila, care ofera insa performante bune in gaming la 1080p cu FPS-uri cat mai ridicate si este folosita in special de cei pasionati de Esports si casual sau jocuri indie. Sistemul PC Garage FirstGear Valhalla este echipat cu un astfel de model si poate rula fara probleme jocuri precum Overwatch 2, Valorant, Apex Legends sau Call of Duty: Warzone 2.0 (vezi teste si FPS-uri aici).

High Gaming

Daca ai un buget putin mai generos si vrei sa te joci în 1080p și 1440p (2K) la setari maxime, modelele RTX 3060 si RTX 3070 sunt perfecte. Mai mult decat atat, daca jocurile tale preferate suporta si DLSS, vei obtine cu siguranta un boost de performanta semnificativ. 

Iar daca vrei o solutie completa, ai la dispozitie cateva PC-uri care iti vor asigura o performanta superioara in gaming atat acum, cat si pe viitor. Am testat si noi cateva modele in Cyberpunk 2077, Call of Duty: Warzone 2.0, Marvel’s Spider-Man, Red Dead Redemption 2 si multe alte titluri. Poti vedea testele pe pagina fiecarui sistem: 

Extreme Gaming

Placile video NVIDIA RTX 3080 si RTX 3090 sunt gandite special pentru cei care nu vor sa faca niciun compromis la capitolul gaming, indiferent daca vorbim de Ray Tracing, gaming in 4K sau multe FPS-uri. La asta se adauga si un streaming impecabil sau chiar editarea videoclipurilor sau randari 3D complexe. 

Pentru categoria asta de utilizatori avem doua recomandari de PC-uri echipate cu RTX 3080 Ti pentru care putem sa bagam mana in foc ca nu te vor dezamagi. Jocurile noi precum Hogwarts Legacy vor rula impecabil chiar si cu RTX ON, iar tu iti poti lua gandul de la un upgrade pentru cativa ani. Arunca o privire pe pagina PC-ului Cerberus Powered by ASUS sau Typhoon

Vezi mai multe noutati de Gaming

Autor:

Un comentariu la “Crezi ca ai nevoie de o placa video noua?”

  1. Video Gamer spune:

    Dacă lucrezi în domeniul graficii, designului sau al editării video, o placă video mai performantă poate accelera procesele de randare și poate asigura o experiență de lucru mai fluidă.

Lasă un răspuns