In curand va trebui sa iti alegi un username nou pe Discord 

Discord schimba modul de functionare al numelui de utilizator, indepartand cele patru cifre de la sfarsitul fiecarui ,,handle”. Platforma de chat a anuntat schimbarea prin intermediul unui articol publicat pe blog pe 3 mai. Anuntul spune ca schimbarea va debuta „in urmatoarele saptamani”.

Noul nume de utilizator va permite nume formate din caractere a-z, cifre de la 0 la 9, underscore (_) si punct. Restrictiile pentru noile nume trebuie sa fie intre 2 si 32 de caractere, insensibile la majuscule si minuscule, fara caractere speciale, fara puncte continue si trebuie sa respecte regulile comunitatii.

Noul sistem va fi implementat pe parcursul anului, timp in care toti utilizatorii vor fi rugati sa aleaga un nou nume de utilizator. Acest lucru se va intampla „incetul cu incetul, pe parcursul a catorva luni”, cu prioritate bazata pe momentul inregistrarii pe Discord: utilizatorii mai vechi vor avea primele sanse de a-si alege un nou nume. In timpul tranzitiei, unii utilizatori vor avea in continuare numele vechi cu cifre (#0000), in timp ce altii vor avea nume de utilizator noi (@).

Stanislav Vishnevskiy, cofondatorul Discord, a detaliat mai multe scenarii in care sistemul de nume de utilizator Discord cauzeaza probleme in momentul de fata, principalul motiv al schimbarii fiind faptul ca „numele noastre de utilizator actuale pot fi adesea prea complicate sau obscure pentru ca oamenii sa le retina si sa le distribuie usor”.

Se pare ca mai mult de 40% dintre utilizatorii Discord nu stiu numarul de la finalul numelui sau nici macar nu stiu ce este acela, iar aproape jumatate dintre toate cererile de prietenie trimise pe platforma nu ajung la utilizatorul potrivit. „Am decis la moment dat ca cel mai important aspect de rezolvat este sensibilitatea la majuscule si minuscule si caracterele speciale, astfel incat sa poata exista doar un phibi#8936, in loc sa permita permutari ca PhIBI#8936 si PHibi#8936”, a declarat Vishnevskiy pe blog. 

Cum schimbi username-ul pe Discord si cum setezi Display Name?

 

In momentul in care devii eligibil pentru schimbarea numele de utilizator, vei primi o notificare care suna cam asa: „Please update your username.” Apoi va trebui sa urmezi pasii afisati in aplicatie. Daca nu vrei sa faci pe loc schimbarea, poti relua procesul mai tarziu in User Settings > My Account. 

Care e diferenta dintre Username, Display Name si Nickname? 

Username – noul nume de utilizator va fi un fel de identificator unic si va arata asa: @username. Il poti utiliza pentru a adauga prieteni si pentru a verifica cu cine vorbesti pe Discord.

Display Name – reprezinta modul in care apare numele tau pe Discord in mesaje directe, cereri de prietenie si serverele in care nu ai o porecla setata.  Acesta nu e unic si poate fi diferit de username. 

Friend nickname – reprezinta numele pe care il setezi pentru alti utilizatori in mesajele directe. Daca tu ii setezi o porecla unui prieten, el nu o poate vedea. Va fi afisata doar in contul tau. Atunci cand sunt setate, poreclele setate de prieteni au prioritate in fata Display Name.

Server nickname – este numele pe care il setezi tu sau iti este atribuit intr-un anumit server de catre un utiizator care are aceasta permisiune. La fel, poreclele de server au prioritate in fata Display Name atunci cand sunt setate. 

La prima vedere pare putin cam complicata noua organizare. Cel mai probabil cei de la Discord nu au vrut sa supere utilizatorii care nu vor putea sa-si seteze un username care seamana cu cel vechi (din cauza faptului acestea vor deveni unice). Ramane de vazut cati se vor incurca in atatea nume, porecle individuale sau porecle de server. Citeste mai multe detalii despre modificare pe site-ul oficial Discord

Vezi mai multe noutati de Gaming

Autor:

Lasă un răspuns