De ce sa alegi un laptop cu GeForce RTX 4000? 

Inca din momentul lansarii, placile grafice NVIDIA GeForce RTX 40 s-au impus cu succes pe piata PC-urilor si a laptopurilor. Construite pe arhitectura Ada Lovelace, cu suport imbunatatit pentru tehnologiile Ray Tracing si inteligenta artificiala, acestea ofera toata performanta de care are nevoie un gamer, indiferent daca se joaca pe laptop sau pe PC. 

Daca planuiesti sa-ti inlocuiesti vechiul laptop, acum e un moment bun sa afli mai multe despre tehnologiile NVIDIA si cu ce te pot ajuta acestea atat in jocuri, cat si pe partea de productivitate sau editare foto-video.

NVIDIA DLSS 3 

NVIDIA Deep Learning Super Sampling (DLSS) este o tehnologie revolutionara pentru grafica sustinuta de AI, care utilizeaza procesoarele AI Tensor Core dedicate pentru marirea performantelor placilor grafice GeForce RTX. Pana in prezent, 216 jocuri si aplicatii lansate accelereaza performanta cu DLSS, generand in acelasi timp imagini clare, care mentin – si, in unele cazuri, imbunatatesc – imaginea nativa.

Ada introduce DLSS 3, adaugand o noua generare optica de cadre multiple bazata pe AI, care produce cadre complet noi, de inalta calitate, nu doar pixeli. DLSS 3 combina DLSS Super Resolution, DLSS Frame Generation si NVIDIA Reflex pentru a reconstitui 7/8 din pixelii afisati, accelerand semnificativ performanta.

In cazul jocurilor limitate de procesorul grafic, DLSS 2 si tehnologia sa Super Resolution pot mari frecventa cadrelor de pana la 2 ori. Cu DLSS 3, le poate mari de pana la 4 ori in lumi complet bazate pe ray-tracing

Anumite jocuri utilizeaza intens procesorul, limitand avantajele placilor grafice mai rapide. DLSS 3 functioneaza pe placa grafica, ocolind blocajele procesorului, si amplifica frecventa cadrelor. In Microsoft Flight Simulator de exemplu, unde intreaga planeta este randata la o scara de 1:1, DLSS 3 dubleaza performanta, oferindu-le entuziastilor simulatoarelor de zbor o experienta substantial imbunatatita.

NVIDIA DLSS 3 este una dintre cele mai importante inventii de randare neurala si are la baza noile nuclee Tensor din a 4-a generatie si noul accelerator de flux optic. Supercomputerul DLSS de la NVIDIA se antreneaza continuu, imbunatateste retelele AI si ofera optimizari ale calitatii prin actualizari ale driverelor si ale jocurilor.

Tehnologiile NVIDIA Max-Q

Cu NVIDIA GeForce RTX, poti sa beneficiezi de laptopuri ultrarapide, care sunt de asemenea subtiri, silentioase si au o autonomie uimitoare a bateriei. Acest lucru este posibil datorita tehnologiei NVIDIA Max-Q, o serie avansata de tehnologii bazate pe AI, care optimizeaza performanta, puterea si acustica laptopului, pentru mai multa eficienta.

DLSS 3

Acum, tehnologia este optimizata pentru laptopuri si este incorporata in tehnologiile Max-Q, imbunatatind performanta de pana la de 4 ori mai mult, iar acustica si autonomia bateriei de pana la de 2 ori mai mult.

Eficienta ridicata pe memoria cipului

Memoria reproiectata, de mare viteza, imbunatateste semnificativ eficienta energetica, oferind o latime de banda dubla, o capacitate de peste 10 ori mai mare si o optimizare imbunatatita a frecventei.

GDDR6 cu tensiune extrem de scazuta

Sporeste eficienta placii grafice cu cea mai redusa tensiune de pana acum a memoriei grafice. 

Control al memoriei Tri-Speed

Permite procesorului grafic sa treaca in mod dinamic la noi stari de memorie, care consuma mai putina energie.

CPU Optimizer

Eficienta energetica a procesorului este esentiala pentru maximizarea performantei, iar in cazul laptopurilor, energia este partajata intre procesor si procesorul grafic. CPU Optimizer al tehnologiei Max-Q optimizeaza aceasta energie, folosind un framework „low-level” si permitand driverului placii grafice sa ajusteze in mod optim performanta, temperatura si energia procesoarelor de ultima generatie. 

Prin asocierea acestui nou framework cu optimizarile aduse procesorului, cum ar fi starile de „deep power”, repartizarea imbunatatita a sarcinilor de lucru si sincronizarea firelor de executie ale driverului, se imbunatateste semnificativ eficienta procesorului, iar energia economisita este transferata catre procesorul grafic, oferindu-i mai multa performanta.

Rapid Core Scaling

Dezvoltata special pentru creatorii si studentii care lucreaza cu aplicatii cu procesare intensa, cum ar fi Adobe Premiere, Blender sau Matlab, tehnologia Rapid Core Scaling permite procesorului grafic sa detecteze cerintele aplicatiilor in timp real si sa foloseasca numai nucleele necesare acestora, nu pe toate simultan. Aceasta optimizare economiseste suficienta energie pentru a rula nucleele active la frecvente mai mari, oferind performanta de pana la de trei ori mai mare pentru sarcinile de creatie cu procesare intensiva.

Alege-ti noul laptop cu Geforce RTX seria 40!

Vezi mai multe noutati de Gaming

Un comentariu la “De ce sa alegi un laptop cu GeForce RTX 4000? ”

  1. Dan T spune:

    Deep Learning Super Sampling (DLSS) este o tehnologie revolutionara pentru grafica sustinuta de AI…
    Cum???

Lasă un răspuns