Samsung lanseaza primul monitor OLED din lume cu rezolutie DQHD si aspect 32:9 

Samsung isi indreapta atentia din nou catre jucatorii competitivi sau cei care prefera jocurile cu actiune extrem de rapida. Compania a anuntat prin intermediul unui comunicat de presa lansarea unui nou monitor ultra-wide de 49-inch numit  Odyssey G9 (G95SC). Noul model are un timp de raspuns de 0.03ms si o rata de reimprospatare de 240Hz.

Monitorul a fost prezentat pentru prima data in cadrul CES 2023 si conform companiei, este primul model OLED care ofera rezolutie Dual Quad High Definition (DQHD; 5.120 x 1.440) cu un raport de 32:9. Intr-adevar, ar putea fi unul dintre cele mai bune monitoare lansate in 2023. 

Asa cum am mentionat anterior, G9 OLED are un panou OLED ultra-wide de 49 de inch cu un refresh rate de 240Hz si un timp de raspuns de 0.03ms. Curbura de 1800R va oferi cu siguranta o imersiune de invidiat, culorile vor arata fenomenal, iar contrastul ar trebui sa fie uimitor datorita suportului pentru DisplayHDR True Black 400.

„Odyssey OLED G9 ofera o experienta premium de gaming super-ultrawide, plasandu-l intr-o clasa aparte – ridicand standardul pentru monitoarele OLED”, a declarat James Fishler, Vicepresedinte Senior, Divizia de Home Entertainment si Display, Samsung Electronics America. „Odata cu lansarea monitorului nostru de gaming Odyssey OLED, oferim jucatorilor noi niveluri de imersiune, cu o calitate a imaginii de neegalat si caracteristici inovatoare de gaming pe care doar Samsung le poate oferi.”

Unul din detaliile care il deosebeste pe Odyssey OLED G9 de celelalte monitoare de gaming este procesorul Neo Quantum Pro. Utilizand un algoritm de deep learning, acesta analizeaza inteligent imaginile si le ajusteaza automat luminozitatea si amplifica contrastul. Acest lucru permite monitorului sa redea fiecare detaliu si sa ofere cele mai stralucitoare imagini, pixel cu pixel.

Odyssey OLED G9 vine echipat cu un port HDMI 2.1, un port Micro HDMI 2.1, un singur DisplayPort (1.4) si un hub USB. Samsung a adaugat la acestea si un difuzor incorporat, suport pentru AMD FreeSync Premium Pro si VESA Adaptive Sync.

Mai mult decat atat, noul model are si un hub de gaming incorporat, care ofera acces la servicii populare de gaming precum Nvidia GeForce Now si Xbox Game Pass. Datorita modulului Wi-Fi incorporat, acesta poate fi utilizat fara a fi conectat la un PC si bineinteles, are si functii de smart TV. 

Pentru a sarbatori lansarea noului model, Samsung va organiza un turneu in Fortnite numit Cupa Odyssey. Acesta va fi difuzat pe canalul de Twitch Samsung Odyssey pe 22 iunie, reunind 100 de jucatori de Fortnite din intreaga lume. 

Afla mai multe despre Odyssey OLED G9 din prezentarea Samsung publicata pe YouTube pe 12 iunie:

Vezi mai multe noutati de Gaming

Autor:

Lasă un răspuns