Din vitrina gamingului

Sectiunea de gaming din tara noastra este impartita, la fel ca si in tarile occidentale, intre segmentul celor mari si cel al producatorilor de accesorii gaming noi, mai putin cunoscuti. Din randul celor care au reusit deja sa se impuna fac parte cei de la Razer, Logitech sau SteelSeries, ei detinand si cel mai mare procent din piata. O ascensiune au si cei de la Cyborg-MadCatz, reusind sa atraga un numar destul de important dintre pasionati, intr-un timp relativ scurt.

Printre acestia si-au facut loc si cei de la Natec, Mionix, CM Storm sau Platronics, producatori ce reprezinta un procent mai mic din piata de gaming in Romania.

ensis-320-black-11be26db6c69b9ec31706f4376de7629 g600-black-13e109061896618a84fb44fbf4559930 razer-blackwidow-ulitmate-2013-gallery-2__store_gallery siberia-v2-full-size-headset-white-6c86fb8ef5f6768ef7ff81c7b2a79904

Un mouse de top pentru gaming-ul profesionist

Un duel destul de interesant pentru gameri este cel dintre Razer si Logitech pentru sectiunea de mouse. Cei doi mari producatori vin cu modele interesante, atat pentru nivelul profesionist cat si pentru cel amator. Din vitrina celor de la Razer se remarca modelele DeathAdder, Abyssus si Lachesis, in timp ce pentru Logitech s-au desprins modelele MX518 si G600 Black.
Pe langa cei doi de mai sus, se mai remarca si SteelSeries cu doua variante de top. Acestea sunt  Kinzu V2 sau Sensei Fnatic, denumire celui din urma fiind luata dupa numele uneia din cele mai celebre echipe de gaming din lume.
Mai adaugam aici si modelul Natec GX55, un mouse calitate/pret excelent.

Alege tastatura potrivita

Probabil foarte multi dintre voi se intreaba de ce o tastatura gaming, si nu una obisnuita. Cel mai frecvent lucru de care te lovesti si care te enerveaza este apasatul simultan a mai mult de 3 taste, situatie in care pentru tastaturile obisnuite comanda nu este preluata. Pe langa acest impediment, mai exista si modul ergonomic in care sunt realizate cele gaming sau utilitatea anumitor taste marcate cu alta culoare.
Prima in lista noastra este modelul celor de la Mad Catz si anume S.T.R.I.K.E. 7 Gaming Keyboard. Nu putem sa trecem cu vederea modelele celor de la Logitech: G13, G15 sau G710. Razer vin si ei cu o noutate pentru acest an si anume Razer BlackWidow Ultimate 2013 Elite, varianta foarte apreciata de jucatorii de FIFA din intreaga lume.

Un model de casti bine ales

Pentru partea de sunet ne vom orienta privirea spre cateva modele foarte folosite de gameri, in special pentru jocurile fps-rpg, unde orice miscare este un indicator de pozitie al adversarului.
Plantronics Gamecom X95 se descurca destul de bine in acest sens. Nici modelul Megalodon a celor de la Razer nu e de ocolit, insa, in varful topului se aseaza de aceasta data SteelSeries cu a lor model Siberia V2. Un model low cost sunt Ceres 400 White, produse de CM Storm.

Alte periferice remarcate sunt Mousepad Mionix Ensis 320 Black, un pret excelent raportat la calitatea acestuia sau volanul Logitech Driving Force GT. Gamepad-ul 360 al celor de la Microsoft nu poate sa lipseasca din lista.

2 comentarii la “Din vitrina gamingului”

  1. ndr_6 spune:

    „in varful topului se aseaza de aceasta data Sennheiser cu a lor model Siberia V2”

    Verificati producatorul, in speta dati click pe „Siberia V2”, poate scrie SteelSeries

  2. Gelu Zah spune:

    permite-mi sa-ti mai enumar un brand de casti extrem de bun, AKG, daca chiar vrei ceva profesional in orice tine de sunet sau daca ne referim la o tastatura si mouse, dupa parerea mea, CORSAIR se descurca cel mai bine 🙂

Lasă un răspuns