FPS maxim in jocuri cu NVIDIA DLSS

Inteligenta artificiala joaca un rol cheie in procesul de simulare a animatiilor sau dezvoltarea fenomenelor fizice din jocurile video. Desi tehnologiile bazate pe AI se afla de mult timp in industria de gaming, inovatiile nu au incetat sa apara in domeniul artei si al graficii jocurilor.  

Pe scurt, tehnologia NVIDIA DLSS (Deep Learning Super Sampling) este bazata pe nuclee Tensor folosite pentru Deep Learning, care maresc frecventa de cadre si genereaza suficienta performanta pentru ray-tracing, dar si pentru rezolutii cat mai mari in jocuri. 

DLSS a intrat in scena odata cu arhitectura Turing si placile video RTX din seria 2000, urmand sa primeasca ulterior un upgrade la versiunea 2.0 si sa devina un must-have al celor mai noi jocuri. 

Ce imbunatatiri aduce DLSS 2.0? 

  • Stabilitate imbunatatita intre cadre si imagini clare cu o calitate superioara la rezolutie nativa – in timp ce randeaza doar jumatate din pixeli.
  • Ofera o viteza de 2x mai mare decat varianta initiala si elimina restrictiile cu privire la procesoarele grafice si setarile acceptate – pe toate modelele GeForce RTX, la toate rezolutiile. 
  • Integrare mai rapida in jocuri, ceea ce inseamna un timp de dezvoltare mai scurt si mai multe titluri cu DLSS – datorita utilizarii unei singure retele AI generalizate, care functioneaza in toate jocurile.
  • Mai multe moduri de ajustare a calitatii imaginii, de la Quality la Ultra Performance – care permite o rezolutie cu AI de aproximativ 9 ori mai mare (render 1440p->8K).

Jocuri cu NVIDIA DLSS

DLSS a debutat in Wolfenstein: Youngblood sau noua versiune Control si a reusit sa obtina performante spectaculoase in Death Stranding sau Cyberpunk 2077. Mai jos este o lista (in continua dezvoltare) cu cele mai importante jocuri echipate cu DLSS:

PC-uri cu RTX 3000

Pe langa mai multe functii AI de top, a doua generatie de arhitectura RTX de la NVIDIA vine echipata si cu nuclee RT noi, nuclee Tensor din a treia generatie si o multime de tehnologii integrate. Pe langa DLSS despre care am vorbit deja, primesti in plus si Microsoft DirectX® 12 Ultimate, PCI Express Gen 4, NVIDIA GPU Boost si NVIDIA NVLink™ (SLI-Ready), pe modelul RTX 3090. 

Daca te gandesti serios la un upgrade complet si vrei sa experimentezi ray tracing si DLSS 2.0 asa cum se cuvine, arunca un ochi pe lista noastra cu PC-uri de Gaming cu RTX seria 3000

Lasă un răspuns