Review DOTA 2

udtQGcZ
Toată lumea a auzit de Dota. De când mă ştiu n-am dat peste o persoană care să întrebe debusolată „ce e aia dota??” Dar presupunând că o persoană de genul ăsta ar exista, sincer, mai mult decât „e un multiplayer competitiv care constă în mulţi nervi, lacrimi şi tastaturi aruncate pe geam” n-aş ştii ce să-i zic. Pentru unii e o metodă perfectă de a petrece o duminică după-amiază împreună cu prietenii, pentru alţii e un hobby iar pentru cei norocoşi este o profesie.

Deci, care-s paşii pe care trebuie să-i urmezi ca să intri într-una din cele trei categorii menţionate mai sus? Deschizi clientul Steam, descarci jocul şi te apuci de treabă. Da, aţi auzit bine. Este gratis. Este de asemenea ridicol de accesibil şi, paradoxal, descurajant de exclusivist. Dar nu vă speriaţi, nimeni nu este expert la Dota. Chiar şi cel mai experimentat jucător poate avea o zi proastă.

Aşadar, ce este mai exact Dota 2? Este un session based multiplayer competitiv în care două echipe oponente au ca obiectiv eliminarea celeilalte. Fiecare jucător controlează un erou pe care trebuie să-l dezvolte îmbunătăţindu-i abilităţile şi cumpărându-i echipament.
Modul clasic de Dota 2 conţine două facţiuni, Radiant şi Dire, care la începutul meciului sunt plasate în părţi opuse ale hărţii. Fiecare facţiune trebuie să apere şi să-şi menţină bazele care conţin o sumedenie de clădiri importante printre care şi o structura centrală numită Ancient. Bazele facţiunilor sunt unite prin trei drumuri numite Lanes , care sunt păzite de o serie de turnuri şi de nişte unităţi numite creeps care traversează laneurile şi atacă tot ce le iese în cale.
Folosindu-te de unul din cele şapte moduri de selectare (All Pick, Random Draft, Single Draft, Captain’s mode, All Random, Least Played, Limited Heroes), poţi alege unul din cei 102 eroi disponibili momentan. De-a lungul meciului, treaba ta este să omori creepi şi eroi inamici, să avansezi în nivel, să-ţi dezvolţi eroul şi să nu mori aiurea, altfel vei avea parte de multe urări de bine din partea echipei tale. Fiind un joc de echipă, comunicarea şi munca în grup sunt foarte importante. Astfel, jucătorii trebuie să colaboreze pentru a avansa pe lane-uri şi a împiedica cealaltă echipă să le invadeze teritoriul. Mecanica aceasta are atât o parte bună, cât şi una rea – fiind atât de dependent de echipa ta, o prestaţie mai slabă din partea unui coechipier sau chiar şi cea mai mică greşeală poate întoarce soarta meciului în favoarea echipei adverse.

Eroii sunt împărţiţi în trei categorii mari şi late: Strength, Intelligence şi Agility. Stilul de joc şi echipamentul potrivit pentru caracterul tău depind mult de aceşti trei parametri, aşa că v-aş sfătui să consultaţi un ghid bun înainte să încercaţi un erou nou.
Citeste mai multe despre DOTA 2 pe MyGarage

Lasă un răspuns