The Game Awards 2023: cel mai mare eveniment din gaming

Anul acesta am avut ocazia sa merg la The Game Awards si sa fiu in aceeasi sala cu cele mai importante voci din lumea gaming-ului. Evenimentul este foarte bine organizat si totul este difuzat live. Trailerele jocurilor sunt afisate pe ecranul principal din mijloc, iar cand invitatii de pe scena vorbesc pentru publicul prezent, apar pe doua ecrane mai mici de pe margini.

A fost o surpriza sa-i vad pe Anthony Mackie, Simu Liu si Timothee Chalamet anuntand o parte din castigatorii categoriilor acestui an. La fel si in cazul lui Gonzo, cine credea ca Muppets mai exista si o sa apara pentru o conversatie cu Geoff Keighley, organizatorul acestui eveniment. Destul de dezamagitor totusi ca acesti actori, care mare parte nu au de-a face cu lumea gaming-ului, au avut mai mult timp pentru discursuri decat developerii jocurilor care au castigat un premiu anul acesta. Cel mai simplu mod la care s-au gandit sa taie scurt discursul castigatorilor a fost cu ajutorul orchestrei care incepea sa cante cand limita de un minut era atinsa. 

Venind vorba de muzica, „No Promises to Keep”, theme song-ul pentru Final Fantasy VII Rebirth a fost dezvaluit la The Game Awards. Similar, dar nu la fel de bine primit, a fost cantecul care a anuntat continuarea povestii lui Senua, Senua’s Saga: Hellblade II.

Si ca sa trecem la cele mai importante dezvaluiri de la The Game Awards, nu putem omite lansarea noului DLC pentru God of War, care este gratis. Baldur’s Gate 3 este lansat pe Xbox impreuna cu The Finals. Final Fantasy XVI anunta lansarea unui DLC cu un al doilea deja pe drum, iar Persona 3 Reload a prezentat un nou trailer la The Game Awards, jocul urmand sa fie lansat pe 2 Februarie 2024.

Unul dintre cele mai surprinzatoare momente ale serii a fost aparitia lui Hideo Kojima din spatele unei usi din mijlocul scenei. Game designerul japonez a lucrat cel mai recent la Death Stranding si este cunoscut pentru Metal Gear Solid. In cadrul The Game Awards a vorbit mai mult despre noul sau proiect, OD. Un joc care vrea sa „estompeze granita dintre gaming si film”. Jocul va include un numar surprinzator de actori cunoscuti, printre care se afla Hunter Schafer, Udo Kier si Jordan Peele.

Alta dezvaluire neasteptata este Blade, adaptarea sub forma de joc video a povestii personajului din Marvel. Multimea prezenta a prins din nou viata cand noul titlu a fost anuntat. Jocul va fi single-player si third-person, action adventure, iar actiunea se va desfasura intr-un Paris apolicaptic, in care vampirii ies noaptea pe strazi. E posibil sa asteptam destul de mult pana la lansare, deoarece developerii abia au inceput sa lucreze la el.

Alta viitoare lansare a fost anuntata de Matthew McConaughey, cu titlul de Exodus, un nou RPG. Ideea centrala a jocului este dilatarea timpului, care face ca deciziile jucatorului sa conteze si sa creeze ramificatii in viitor. La joc lucreaza echipa din spatele unor titluri precum Mass Effect si The Last of Us, asa ca asteptarile sunt mari.

Lightspeed LA a anuntat noul sau proiect, un joc AAA, intr-un Tokyo futuristic. Last Sentinel va urmari povestea lui Hiromi Shoda, ca primul joc creat de studio. Echipa care lucreaza la titlu este condusa de Steve C. Martin, care a lucrat la GTA V, Red Dead Redemption 1 si 2, si Need for Speed Underground.

Creatorii din spatele lui Ori au anuntat ca lucreaza la un nou action RPG. No rest for the Wicked va putea fi jucat pe PC la inceputul anului 2024. Jocul este primul titlu al studioului Moon, care nu este parte din seria Ori.

Sega doreste sa readuca cateva dintre titlurile sale vechi: Jet Set Radio, Golden Axe, Streets of Rage si Crazy Taxi. Geoff Keighley a anuntat ca vor fi lansate in urmatorii ani, dar ca nu sunt singurele jocuri noi pe care Sega doreste sa le readuca la viata.

Creatorii din spatele lui No Man’s Sky lucreaza la un nou titlu: Light No Fire. Jocul vrea sa fie o reimaginare a Terrei, cu creaturi fantastice si niciun fel de limite pentru explorarea lumii, un adevarat open world. Data lansarii nu a fost inca anuntata. 

Pentru cateva mentiuni importante avem urmatoarele anunturi: Studioul din spatele lui  Life is Strange lucreaza la un nou joc, care pare sa aiba influente horror. Se numeste Lost Records si este programat sa fie lansat in 2024. House House, cei din spatele jocului Untitled Goose Game, au dezvaluit ca lucreaza la un nou proiect numit Big Walk, pe care il vom putea juca alaturi de prieteni si care va fi lansat in 2025.

Capcom a anuntat un nou joc Monster Hunter, o surpriza la care probabil putini se asteptau sa fie dezvaluita la The Game Awards. In afara de trailer, nu avem mai multe informatii, dar asta se va schimba in vara anului 2024.

Si cu ultima dezvaluire a venit momentul pentru anuntul jocului anului, care a fost facut de Timothee Chalamet si care este Baldur’s Gate 3. Un joc care-si merita premiul. Actorul Neil Newbon, care este vocea lui Astarion a castigat best performance. Baldur’s Gate 3 a luat premiile si pentru Best RPG, Best Multiplayer si Best Community Support.

Si cu asta s-a incheiat The Game Awards din 2023.

Daca nu ai fost pe faza in ziua evenimentului, poti vedea inregistrarea acestuia pe YouTube:

Autor: I.C.

Vezi mai multe noutati de Gaming

Lasă un răspuns