Ce aduce anul 2013 in materie de TV


Fanii tehnologiei se pot declara pe deplin incantati de noutatile prezentate la CES 2013, eveniment asociat anul acesta in mare parte cu zona TV. Daca 2012 a fost un an al bataliilor pe zona smartphone-urilor sau al televizoarelor inteligente, 2013 se anunta anul de concentrare maxima in jurul marelui ecran din sufrageria noastra.

In prim plan se vor plasa televizoarele cu suport 4K- (ultra high definition) televizoarele capabile sa redea imagini desprinse parca din realitate si intalnite doar in anumite sali moderne de cinema.

Focusul producatorilor va fi si pe tehnologiile OLED.
Organic Light Emitting Diode sau simplu OLED reprezinta tehnologia care se bazeaza pe substantele organice emitatoare de lumina, inspiratia provenind din natura. Neavand o sursa separata de lumina, ecranele OLED sunt mult mai eficiente, fiecare pixel generand propria lumina colorata. Din punct de vedere al designului, ecranele OLED sunt mult mai subtiri. Cu un contrast mai ridicat, culori mai reale si mult mai intense, timp de raspuns mai mic,  ecranele OLED vor prinde un avans in fata LCD.

O alta noutate este noul kit Smart Evolution. Samsung vine in intampinarea fanilor sai cu noul kit Smart Evolution, care ofera performantele unui Smart TV de ultima generatie modelelor precedente din seriile 7000 si 8000. Practic, acest kit upgradeaza creierul TV-ului tau astfel incat tu sa beneficiezi de noutatile tehnologice chiar si de pe un televizor dintr-o gama anterioara. Procedura este simpla si seamana cu instalarea unei piese hardware pe PC: instalarea fizica a modulului in slotul sau si instalarea automata, in cateva minute putand folosi televizorul cu noile facilitati.

Voi ati urmarit ce s-a discutat la CES zilele acestea? Ce v-a atras atentia in mod deosebit?

 

2 comentarii la “Ce aduce anul 2013 in materie de TV”

  1. razvan spune:

    Interesanta manifestarea de la Vegas. Noul procesor Quad core de pe generatia F de la Samsung ar fi de mentionat, care, according to, proceseaza de trei ori mai repede, de la calitatea imaginii la raspunsul mai prompt al facilitatilor Voice si Motion control. Deasemenea camera de 2Mpx a aceluiasi flagship model de la Samsung. Auzisem ca cei de la Samsung voiau sa lanseze un model de tv care sa reproduca, calitatea I max in locuintele celor care cumpara noul model, in sensul unui design al ramei Tv usor curbata.Probabil ca asa e F 8000 sau asa vor fi noile modele. Toate bune

  2. Foxter spune:

    Eu sunt curios ce placi video necesita astfel de TV-uri daca le folosesti ca monitoare la rezolutia nativa pt gaming PC si/sau unde gasesti posturi TV transmise la rezolutia acestor TV-uri (nici acum nu sunt transmise decat un nr relativ redus de posturi HD).

    Cred ca o sa mai treaca ceva vreme pana devin altceva decat niste aparate care demonstreaza posibilitatile tehnologiei.

Lasă un răspuns