Ce aduce Nikon in 2013: 1J3 si 1S1

Nikon 1 J3 este cel mai mic aparat din lume cu obiective interschimbabile. Cu un senzor in format CX de 14,2MP si o sensibilitate cuprinsa intre ISO 100 si 6400, aparatul este dotat cu un procesor de imagine EXPEED 3A, extrem de rapid, ce permite cea mai ridicata viteza la fotografierea continua, 15 cadre pe secunda cu focalizare automata, si cel mai scurt timp de declansare din lume, aproximativ 80ms. Butoanele de control minimaliste ofera accesul la modurile clasice de fotografiere, inclusiv manual, cat si la o serie impresionanta de moduri speciale precum Captura Moment Optim sau Selectarea Inteligenta a Fotografiei.

Nikon 1 S1 inaugureaza noua serie S, care ofera usurinta de utilizare si portabilitatea unui aparat foto compact, dar calitatea imaginii si viteza sistemului Nikon 1. Senzorul CX de 10,1MP este dublat de sistemul de procesare EXPEED 3A, care ii confera aceeasi viteza de record mondial ca si in cazul J3. Sensibilitatea ISO este cuprinsa si in cazul lui Nikon 1 S1 intre 100 si 6400.

Ambele aparate filmeaza in format Full HD 1080p, cu pana la 60fps, dar si cu incetinitorul, pana la viteze de 1200 de cadre pe secunda. Sistemul de focalizare se bazeaza atat pe detectia de faza, cat si pe cea de contrast, punerea la punct fiind instantanee inclusiv in timpul filmarii. Modul Creativ, disponibil la ambele modele, ofera o serie de filtre ce pot fi aplicate si vizualizate inainte de a realiza fotografia. De asemenea, cu ajutorul modului Captura Moment Optim, aparatul reda cu incetinitorul actiunea ce tocmai se petrece pentru a da posibilitatea fotografului de a alege cadrul dorit.

Ambele modele dar si obiectivele aferente sunt disponibile aici

Informatiile au fost preluate din comunicatul de presa Skin

Lasă un răspuns