StarCraft nu este un joc. Este JOCUL!

Chiar daca nu esti familiarizat cu jocul StarCraft, este imposibil sa nu iti fi trecut pe langa ureche faptul ca acest joc este unul dintre cele mai apreciate din lume si ca in Asia in special Coreea de Sud este considerat un sport national.


StarCraft este un joc video de strategie in timp real (RTS), stiintifico-fantastic militar, dezvoltat de firma Blizzard Entertainment. Primul joc al seriei StarCraft a fost lansat in versiunea pentru Windows pe 31 martie 1998. Fiind vandut in peste 11 milioane de exemplare pana in februarie 2009, este unul dintre cele mai bine vandute jocuri pentru PC. Povestea jocului a fost adaptata si extinsa printr-o serie de romane, o expansiune denumita StarCraft: Brood War si alte doua extensii autorizate. Continuarea jocului, denumita StarCraft II: Wings of Liberty (cu accent pe campania rasei terran), a fost lansata in iulie 2010 si va fi urmata de o expansiune denumita StarCraft II: Heart of the Swarm in 2013 (cu accent pe campania rasei zerg).- conform Wikipedia

StarCraft este poate singurul joc care avut un circuit activ din punct de vedere profesional, in special in Corea de Sud. Inca din 2002 gamerii profesionisti au inceput sa se organizez in echipe si sa joace sub emblema marilor companii cum ar fi Samsung. Coreea de Sud este tara in care se organizeaza campionate de anvergura pentru e-sports, tara in care cel mai bine platit sportiv este un jucator profesionist de StarCraft si tara in care pentru un joc pe calculator se investesc bugete imense fiind acordate pana in prezent premii de peste 4 milioane de dolari in competitiile desfasurate. De asemenea tot in Coreea de Sud exista retele de televiziune cu canale dedicate jocurilor de tip e-sports care transmit live astfel de competitii.

StarCraft este un joc foarte indragit si de jucatorii romani, creandu-se in jurul sau o comunitate de oameni pasionati de acest tip de joc. In vara anului 2012, PC Garage impreuna cu Asesoft Distribution a organizat StarCraft II Open Romania 2012- cel mai mare turneu exclusiv de StarCraft din Romania, eveniment la care au participat numai jucatori profesionisti din tara noastra.

„Pentru PC Garage, comunitatea pasionatilor de gaming reprezinta un public important. Sustinem aceasta comunitate prin organizarea de evenimente dedicate diferitelor tipuri de jocuri si prin oferte special create in jurul acestei pasiuni.” – Ionut Zarnescu, Product Manager Gaming

Noul StarCraft II: Heart of the Swarm este cel mai asteptat joc al anului 2013. Chiar daca jocul va fi lansat peste putin timp, cei care au realizat o precomanda la PC Garage beneficiaza in mod gratuit de un Beta Key, astfel isi pot tempera curiozitatea pentru o perioada pana la lansare.

Chiar daca nu este un joc foarte solicitant din punct de vedere al performantelor tehnice, cei de la Blizzard au facut o serie de anunturi referitoare la noile efecte vizuale care vor fi introduse in noul patch.

„La nivel general grafica jocurilor s-a imbunatatit exponential in ultimii ani, de unde si nevoia cat mai crescuta de performante hardware. StarCraft II nu este un joc care necesita o placa video de top dar un usor upgrade al placii video este recomandat deoarece in noul expansion din 12 martie vor fi introduse efecte vizuale noi. Punctul forte in configuratia unui jucator de StarCraft II ramane procesorul.”- Alexandru Avram, Product Manager Componente

Dragi impatimiti sau novici al acestui joc, pana la lansarea noului StarCraft II, noi va asteptam pe pagina dedicata acestui joc sa ne povestiti care a fost cea mai tare strategie a voastra prin care v-ati surpins adversarul. Cea mai interesanta strategie va fi premiata cu un joc StarCraft II: Heart of the Swarm. Comentariile voastre vor fi jurizate si apreciate impreuna cu cel mai bun jucator de StarCraft din Romania.

Lasă un răspuns