Cinema acasa, cu jaluzele ridicate

Experienta oferita de mixul videoproiector + ecran de proiectie nu mai este de mult timp o noutate sau o modalitate de vizionare a filmelor doar la cinema. Daca te intrebi de ce ecran de proiectie si nu un simplu perete sau clasicul cearceaf intins perfect, vei afla mai jos raspunsul. Iar cand vine vorba despre proiector vs. televizor, motivele sunt din ce in ce mai multe. De la portabilitate si posibilitatea de a avea un spatiu de vizionare redimensionabil, pana la pretul/inch sau chiar sanatatea ochilor. 

Ecran de proiectie vs. perete alb 

Atunci cand iti alegi un videoproiector nou si planuiesti sa-l folosesti in locul televizorului, parca nu-ti vine sa aloci o parte din buget si pentru un ecran de proiectie. Poti sa incerci, desigur, dar asigura-te ca ai la indemana si o pereche de draperii pe masura experientei. Sau altfel spus, un ecran de proiectie te ajuta in urmatoarele cazuri:

– Te poti uita la meci sau la filme si in gradina, inainte sa apuna soarele. 

– Daca esti gamer si alegi varianta consola + videoproiector, e musai sa te gandesti si la un ecran, pentru detalii grafice mai bune.

– Un ecran de proiectie performant poate accentua culorile, contrastul si detaliile imaginilor oferite de videoproiector. Aspecte care evident, iti vor imbunatati intreaga experienta de vizionare. Am testat si noi un astfel de model iar diferenta este clara, mai ales in cazul in care nu tragi draperiile. 

Ecranul de proiectie perfect nu exis….

Xiaomi Mi ALR (Ambient Light Rejecting). Vine ambalat intr-un pachet mai mare si mai greu decat te astepti, dar iti si depaseste orice asteptare legata de ceea ce urmeaza sa vezi. Pe langa dimensiunea de 100”, principalul sau avantaj este posibilitatea de a respinge lumina ambientala atunci cand proiectezi o imagine sau un clip. Cu alte cuvinte, MI ALR inlatura orice problema legata de draperii, jaluzele sau asteptarea serii, principalele motive pentru care utilizatorii ocoleau pana acum portabilitatea oferita de un videoproiector. Exista totusi doua conditii: sa nu il asezi exact in fata geamurilor si sa folosesti un videoproiector de tip short throw. 

Noi l-am testat cu un Epson EH-LS300 cu rezolutie FullHD si luminozitate de pana la 3600 lumeni, dotat cu Android TV si sistem de sunet YAMAHA. Rezultatele au fost impresionante, iar diferenta o poti vedea si in poza de mai sus. 

Vezi episodul complet despre performantele combo-ului Xiaomi Mi ALR + Epson EH-LS300: 

🎮 Mai multe noutati de Gaming 🎮

Lasă un răspuns