Cum amenajezi o casa smart?

Mai tii minte cand vedeai in trecut case cu lumini care se pot controla prin voce, aparate care pregatesc o cafea chiar inainte de trezire sau roboti care se ocupa de curatenie? Cel mai probabil te gandeai ca toate aceste dispozitive apartin domeniului SF si ca ar fi extrem de greu si costisitor sa le integrezi in casa ta. Din fericire insa, atat tehnologia cat si producatorul Xiaomi sunt de partea noastra la capitolul device-uri smart.

In zilele noastre, cu un buget relativ mediu oricine poate realiza cateva conexiuni destepte pentru dispozitivele din casa. De la controlul temperaturii si al luminii, pana la curatenie rapida fara efort sau chiar sisteme de securitate. Tot ce iti trebuie este un telefon si cateva gadget-uri alese in functie de nevoile tale. 

Pentru a te ajuta cu lista de cumparaturi, ti-am pregatit mai jos cateva recomandari interesante si utile: 

Uita de intrerupatoare 

Pe langa motivul evident al confortului, tot mai multi utilizatori aleg sursele de lumina smart si pentru starea pe care o pot crea. Avand la dispozitie mai multe becuri si lampi cu diverse varietati de culoare si intensitate, poti obtine in aceeasi incapere o atmosfera potrivita  pentru sport, relaxare, citit, somn sau chiar lucru. Si toate la indemna, prin aplicatiiile Yeelight sau Xiaomi Home (iOS si Android). 

Banda LED Yeelight Aurora este unul dintre cele mai populare modele Xiaomi. Se poate extinde pana la 10 m cu ajutorul extensiei LED Yeelight RGB de 1 m si arata superb pe un birou de gaming, in spatele unui TV, montata pe spatele unei grinzi sau al unui dulap. 

Pentru a lumina spatii mai mari, ai la dispozitie atat plafoniere cat si becuri smart. Sunt compatibile cu majoritatea lustrelor disponibile pe piata (soclu E27), au un consum redus si se pot conecta prin Wi-Fi. 

La atmosfera placuta pe care o creezi deja cu produsele de mai sus, poti adauga si o lampa pentru birou sau relaxare. Iar partea cea mai frumoasa este ca poti integra toate aceste tipuri de produse intr-o singura scena. Adica poti seta plafoniera, becul, benzile LED si lampa sa functioneze simultan, dar cu intensitati si culori diferite, intr-un anumit moment al zilei. 

Lasa robotii sa aspire 

Inca te intrebi daca merita sa cumperi un aspirator robot? Fara indoiala, raspunsul este DA. Cu siguranta. Un model bun te va face sa uiti de aspiratorul clasic pentru cateva luni, va reusi sa urce praguri, sa adune praful de pe margini si chiar sa spele zilnic pe jos, pentru intretinere. 

Aspiratoarele Xiaomi Mi Mop Pro Alb / Negru au o arie de acoperire de 180mp si autonomie de 110 min, incarcare automata cu  functii de aspirare. Asigura curatarea, stergerea repetata in doua sensuri, putere de aspiratie 2100 Pa si bineinteles are si accesorii care le fac viata mai lunga.

Alte produse care te ajuta sa mentii curatenia smart si automat in casa ta ar fi robotii de aspirare Xiaomi Essential si robotul Mi Mop  

Si aspiratoarele manuale cu tija Xiaomi Mijia 1C si Xiaomi Mi Handheld Vacuum ti-ar putea fi de ajutor in lupta cu parul de animale sau curatenia zilnica. Sunt usoare si nu au fir, asadar se pot folosi extrem de usor la nevoie. In plus, nu ocupa mult spatiu si le poti depozita la indemana cu ajutorul dock-ului de prindere pe perete. Bateria asigura o autonomie de 30-40 de minute, folosindu-le in program normal.

Securitate si confort 

Pentru partea de securitate poti alege atat o camera de supraveghere Xiaomi 360, un gadget util pentru supravegherea casei tale, dar si o varietate de senzori. 

Setul de senzori SMART contine un senzor tip gateway, 2  pentru miscare, 2 pentru usi/ferestre si o telecomanda, toate avand o raza de detectie de pana la 7m. Senzorul gateway este de fapt un hub, ce conecteaza toate celelalte dispozitive care vor monitoriza si controla locuinta ta. Cu ajutorul aplicatiei, poate functiona si ca lumină de veghe si beneficiaza de notificari smart sau sonerie wireless. 

Si iti mai amintesti cafeaua despre care vorbeam mai devreme? Chiar o poti programa sa fie gata exact atunci cand te trezesti. Ai nevoie doar de o priza smart si un aparat de cafea compatibil. 😉 

Tot pentru bucataria ta poti alege si un Fierbator inteligent sau Cana filtru de apa Xiaomi, care iti va asigura necesarul de apa proaspata, fara bacterii sau impuritati. 

Sanatate + ingrijire 

Cum ai grija de tine prin intermediul gadget-urilor? In primul rand, prin respirarea unui aer curat. Purificatoarele de aer si filtrele de schimb incep sa devina din ce in ce mai accesibile si cu adevarat utile in ultimul timp. Ele se pot adapta oricarei locuinte in functie de suprafata si bineinteles, pot fi controlate prin smartphone. 

Xiaomi ne dovedeste din nou ca poate realiza orice tip de produs, asa ca ai la dispozitie si cateva gadget-uri pentru ingrijire personala, cum ar fi aparatul de ras Mi Electric Shaver S500, periuta de dinti electrica Xiaomi T500 si uscatorul de par Mi Ionic Hair Dryer.

Vedeta sezonului rece este radiatorul electric Xiaomi Smart Space Heater S, cu 3 niveluri reglabile, incalzire rapida si disipare a caldurii in mod bidirectional. Are integrat un senzor intern pentru controlul temperaturii, asa ca va asigura si un consum de energie eficient.

Iar pentru zilele toride de vara, cea mai eficienta solutie ramane in continuare clasicul ventilator. Doar ca de data aceasta vine echipat cu Wi-Fi si poate fi controlat de la distanta prin aplicatia Xiaomi Home. 😉

Fii smart si cand pleci de acasa!

Cu siguranta ai vazut deja asaltul trotinetelor electrice din oras. Daca folosesti des un model inchiriat, ar fi o idee buna sa te indrepti catre propriul tau vehicul electric Xiaomi. Investitia se va amortiza intr-un timp destul de scurt, eviti traficul intens si in acelasi timp te feresti de aglomeratia din mijloacele de transport in comun. Rotile trotinetei pot fi umflate cu ajutorul compresorului digital Mijia

Iar pentru deplasari mai lungi cu masina, camera video auto Xiaomi Mi Dash Cam 1S poate fi copilotul ideal. Se instaleaza usor, are un cablu indeajuns de lung si poate inregistra video FullHD, 1920 x 1080 pixeli.

Lasă un răspuns