Cum a fost la StarCraft2 Competitia Live

DSC_7303

Pe 23 martie a avut loc in centrul Bucurestiului, la The HUB Bucharest, Competitia Live StarCraft2 la care au participat peste 150 de impatimiti ai jocului de strategie. Evenimentul a reprezentat semifinala si finala StarCraft 2: Wings of Liberty si a fost organizat de PC Garage in parteneriat cu Intel, NVIDIA, Kingston, CM Storm.
Deoarece un meci de StarCraft se poate intinde pe mai multe ore si fiind un concurs de mare amploare care ar fi presupus desfasurarea meciurilor pe mai multe zile, am decis ca startul propriu-zis al acestei competitii, calificarile, sa se desfasoare online pe forumul StarCraftii.ro. O solutie de compromis care s-a dovedit a fi cea mai buna.
Fara nici o restrictie, intrarea a fost libera pentru toti fanii StarCraft si pentru sustinatorii jucatorilor.
Evenimentul a inceput prin prezentarea jucatorilor si a unui concus de pronosticuri pentru castigatorul Ligii Master.
A fost un eveniment cu multe provocari atat pentru noi ca organizator dar si pentru concurenti a caror balanta s-a modificat la un moment dat cand am aflat ca unul dintre jucatori desi activa intr-o liga superioara s-a inscris in Liga Master. Deoarece o competitie serioasa cere reguli pe masura sa, decizia corecta a fost de a descalifica acest jucator.
Flexibili din fire ne-am adaptat dorintei spectatorilor cand acestia au cerut sa participe efectiv intr-o competitie de StarCraft organizata ad hoc. Astfel am ales 4 dintre spectatorii prezenti pentru realizarea unui meci demonstrativ.
Am ramas surprinsi de reactia publicului care a ramas alaturi de jucatori pe toata durata evenimentului. Nu putine au fost momentele in care spectatorii aplaudau, aclamau o victorie sau un atac inedit, aceste mutari fiind proiectate pe ecran. Spectatorii au interactionat la toate concursurile organizate de PC Garage, astfel la finalul evenimentului majoritatea celor prezenti a plecat acasa cu o amintire, cei mai sprinteni si care au interactionat cel mai mult in concursuri au plecat chiar si cu 2 premii.
Am putea spune ca deliciul acestui eveniment a reprezentat meciul challenge dintre castigatorul Ligii Master- Daze si ProGamerul- DeathAngel, meci care a tinut audienta cu sufletul la gura mai bine de o ora.
Pe toata durata evenimentului cei care nu au reusit sa ajunga si care doreau sa vada competitia, au putut urmari meciurile comentate prin streaming pe www.twitch.tv/pcgaragetv si vedea imagini in timp real din sala pe Facebook in pagina evenimentului.

Cum au vazut concurentii aceasta competitie- Interviu cu DeathAngel si alti doi jucatori

O selectie de imagini de la evenimentul StarCraft 2 Competitia Live puteti vedea mai jos

3 comentarii la “Cum a fost la StarCraft2 Competitia Live”

  1. […] Mai multe detalii pe blogul PC-Garage, Cum a fost la StarCraft2 Competitia Live. […]

  2. xpert spune:

    Unde pot vedea competitia live?

  3. […] aici si pe doi dintre jucatorii de StarCraft care au fost prezenti in urma cu o luna la evenimentul “StarCraft 2 Competitia Live” de la HUB Bucharest dar si clienti fideli ai magazinului sau membrii MY Garage. Acest LAN Party a […]

Lasă un răspuns