Interviu cu un afiliat – Andrei Boghiu

I: Cum te numesti si cati ani ai?

R: Andrei Boghiu, 25 de ani

I: Faceai altceva online inainte de afiliere din care sa scoti bani si, daca da, ce?

R: Tot business-ul meu se bazeaza pe online. Am o firma de web development pornita in 2006. 6 ani mai tarziu suntem o agentie full-service cu 15 angajati si un portofoliu de clienti misto.

I: Cum ai aflat de afiliere in general si care au fost primii pasi?

R: Afilierea clasica e o metoda arhicunoscuta de a genera venituri in online, dar cand vine vorba de site-uri de continut. Am mai aplicat-o pana acum pe proiectele proprii, dar fara succese notabile. Afilierea prin programul Goarna are o abordare diferita si mai interesanta.

I: De ce Goarna si cand te-ai apucat?

R: Goarna a venit „la pachet” cu membership-ul pe My Garage. Acum un an si jumatate cand mi-am construit primul sistem pe piese, am dat de o comunitate foarte saritoare si dornica sa ma ajute. M-am apucat din pasiune si din dorinta de a face la fel pentru ceilalti.

I: Castigurile vin din multa munca sau din munca isteata?

R: E o combinatie intre cele doua, dar in mod clar tine si de volumul activitatii pe forum. Desigur, trebuie sa dai si sfaturi pertinente, sa stii sa argumentezi ceva sau sa porti o discutie.

I: Castiguri aproximative pana acum din Goarna?

R: ~3500E in aproximativ un an

I: Ce unelte (hardware/software) folosesti in activitatea ta de zi cu zi?

R: Am trecut prin multe configuratii si setup-uri in ultimii doi ani. In momentul de fata va scriu de pe un laptop performant. In activitatea de zi cu zi mai folosesc o tableta cu Android si un smartphone. Sunt fan Windows si Android OS, acestea fiind sistemele de operare pe care le folosesc zilnic.

I: Ce sfaturi ai pentru un afiliat novice sau pentru cineva care intentioneaza sa se apuce de afiliere?

R: Afilierea nu e o chestie de care „te apuci” pur si simplu. In primul rand e nevoie de cunostinte solide ca sa poti da sfaturi pertinente cand vine vorba de achizitii. Aria Wishlist de pe MyGarage e un bun loc in care poti incepe sa inveti. Ca un prim sfat, nu face din programul de afiliere o competitie acerba intre tine si ceilalti participanti. Nu e un concurs si daca transformi asta intr-o lupta pentru bani, pasiunea dispare si apare o tensiune nedorita intre tine si ceilalti membri.

I: Daca ar fi sa iei afilierea de la inceput, ai face ceva altfel?

R: Nu as face nimic altfel, consider ca am si am avut abordarea potrivita inca de la inceput. Vazut, placut, invatat, transformat in pasiune.

Lasă un răspuns