Asamblare Gold Plus – cateva cuvinte

Asamblare Gold Plus? Am tot primit intrebari de la voi, ce mai e si cu serviciul asta? Ce fel de asamblare este? Stiu sigur ca minunatele noastre colege de la departamentul vanzari v-au explicat ce inseamna si/sau foarte multi dintre voi si-au dat seama singurei ce operatiuni sunt incluse in acest tip de asamblare.

E haideti ca venim si cu elemente ajutatoare pentru cei ce doresc sa afle mai multe detalii. Multi se intreaba ce diferenta este intre Asamblarea Gold si Asamblarea Gold Plus. Una destul de importanta zicem noi. Testare si anduranta sistem (rulare in conditii de stres, minim 24 ore). Ce inseamna asta? In cateva momente veti afla.

Asamblarea Gold Plus in primul rand consta intr-un wire-management cat se poate de bine facut. Si spun asta pentru ca pot exista anumite cazuri in care cablurile nu pot fi perfect stranse in spatele placii de baza sau poate ramane un cablu rebel in carcasa, nu se supara nimeni (asta credem noi).

S-a facut asamblarea propriu zisa si wire-managementul… Ce urmeaza? Instalarea unui sistem de operare de test (in genere Windows 7 versiunea pe 64 bit) cu toate driverele aferente (placa de baza sau placa video, acolo unde exista o placa video separata).

Fara BSOD (bluescreen) si fara alte probleme ce te fac sa transpiri numai cand te gandesti la ele, urmeaza sa instalam soft-urile de testare/stresare. Noi folosim pentru procesor Prime95 si pentru placa video, evident Furmark (se ruleaza in paralel pe o durata de 24 de ore). In cazul in care este totul in regula la terminarea perioadei de stres, se reseteaza sistemul si se vor testa si memoriile cu Memtest86+ versiunea 4.20 (nu se lasa foarte mult, aproximativ 2 Pass).

Daca totul a decurs asa cum ne asteptam noi (fara probleme) se formateaza hard disk-ul sau SSD-ul (in functie de configuratie) se instaleaza o versiune de Ubuntu, urmand ca sistemul sa fie livrat catre client.

In cazul in care apar diverse probleme, erori memorii, blue screen, etc… este anuntat clientul ca asamblarea/testarea sistemului se prelungeste cu inca 24 ore, urmand ca hardware-ul defect sa fie inlocuit cat mai repede posibil.

Cam asta inseamna Asamblarea Gold Plus.

 

 

6 comentarii la “Asamblare Gold Plus – cateva cuvinte”

  1. Andrei Boghiu spune:

    Salut Mădălin,

    Dacă tot suntem la capitolul de asamblări Gold/Premium, ne poţi pune la dispoziţie o listă de criterii agreate după care se selectează sistemele ce se califică pentru astfel de asamblări?

    Sunt mulţi clienţi de-ai voştri în aria Wishlist cu care facem back&forth şi modificări de configuraţii pentru ca nu au componentele corespunzătoare. Problema asta ar putea fi evitată dacă am şti ce criterii să urmărim şi care sunt componentele „favorite”.

    Mersi 🙂

    • Madalin spune:

      Salut Andrei,

      Nu vreau sa o lungesc foarte tare cu recomandari/cerinte/criterii, pentru ca am vazut in foarte multe din cazuri va descurcati destul de bine pe partea de wishlist (mai arunc si eu din cand in cand o privire pe acolo si multe din recomandarile voastre le punem si noi in practica).

      Criterii vis-a-vis de asamblariile Gold/Premium. Hmmm…

      La Gold/Gold Plus nu sunt foarte multe criterii. Trebuie sa aveti grija in primul rand carcasa sa permita un wire-management decent. Stii bine ca sunt carcase ce nu au un spatiu foarte mare in spatele placii de baza. Atunci va trebui sa treci toate cablurile prin interiorul carcasei, evident nu-i mai poti spune, wire-management. Tot la Asamblarea Gold , dar numai in cazul in care considerati, puteti recomanda si un cooler after-market sau ventilatoare suplimentare pentru carcasa. Cum bine am spus la Asamblarea Gold nu sunt foarte multe restrictii in ceea ce priveste configurarea.

      La Premium lucrurile stau altfel. Acolo trebuie sa ai un wire-management dus spre extrem, deci clar o carcasa spatioasa si o sursa de preferinta modulara, un cooler aftermarket care sa asigure o racire a CPU cat mai ok, 1 – 2 venturi pentru airflow (in cazul in care carcasa nu are) si cam atat.
      De restu ne ocupam noi. 🙂

  2. Razvan spune:

    Mda arata foarte bine PC ul din imagini dar trebuie sa ai si o carcasa adecvata plus o sursa cu ceva cabluri mai lungi. Si cum eu nu am nici nici :)) nu pot nici macar sa incerc asa ceva. Data viitoare insa cand voi schimba PC-ul ma gandesc foarte serios la o asamblare GOLD Plus 😉

  3. Claudiu spune:

    Hmm ,arata delicios de bine(scuza-ti expresia, insa asa sunt eu, ceva mai ciudatel), arata de parca este un mic panou electric ceva mai avansat.
    Aveti idee daca sunt carcase ale unor destop-uri ce sunt facute si din alt material?
    Sau doar carcasele din metal se accepta ca si dotare ?

Lasă un răspuns